Akşener hakkındaki FETÖ soruşturmasında gizlilik kararı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in avukatı, FETÖ üyeliği iddiası ile başlatılan soruşturmada alınan gizlilik kararına itiraz etti.

Akşener hakkındaki FETÖ soruşturmasında gizlilik kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında açıldığı öğrenilen FETÖ soruşturmasında gizlilik kararı alındı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Akşener’in avukatı Hasan Seymen gizlilik kararının kaldırılması için savcılığa başvuru yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Seymen, Ankara Adliyesi’nde başvuru sonrası açıklama yaptı. Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığını ancak geçen süreçte herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi Akşener’in ifadesine de başvurulmadığına dikkat çeken Seymen, bu soruşturmanın 31 Mart seçimlerinden sonra yeniden canlandırıldığını söyledi.

Seymen’in verdiği bilgiye göre 28 Mayıs 2019 tarihinde “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müfafii tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verildi. Seymen bu kısıtlama kararının kaldırılması için 28 Haziran 2019 itibariyle başvuru yaptığını açıkladı.

SAVCILIĞA YARDIMCI OLACAĞIZ

Seymen açıklamasında FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması ve Akşener’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla İYİ Parti grubu tarafından Meclis’e verilen araştırma önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Bu soruşturmanın hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülmesi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Varsa Savcılık makamının ihtiyaç duyduğu tüm delilleri bizzat teslim edeceğiz. Ayrıca bizleri yargı erkini kullanarak sindirmeye çalışanlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. FETÖ ile yıllarca kol kola olanların bizlere attıkları çamurlar hiçbir şekilde üzerimize yapışmaz. Bunu en iyi bilenler de yıldır sebepsiz yere bekleyen soruşturma dosyasını bugün tekrar raftan indirtenlerdir. Üç yıldır açık olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yıl sonra kısıtlama kararı verilerek toplanacaktır? Kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturmanın şeffaf bir şekilde milletimizin huzurunda yapılmasını istiyoruz. Müvekkilim Meral Akşener Türkiye’nin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkını da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek ise İYİ’lerin görevidir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz