Altaç'tan Gap Eylem Planı Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, yeni GAP Eylem Planı’nın çözüm sürecine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Altaç'tan Gap Eylem Planı Değerlendirmesi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aydın Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı yeni GAP Eylem Planı’na ilişkin açıklama yaptı. Altaç, çözüm sürecinde sağlanan huzur ve güven ortamının yatırımlarla kalıcı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, plan ile tarım, sanayi ve turizm altyapısının oluşturulacağını ifade etti. Planın işsizliğin azalması açısından önem taşıdığına dikkat çeken Altaç, bunun çözüm sürecine de büyük katkı yapacağını söyledi.

GAP Eylem Planı sayesinde, Diyarbakır ve GAP Bölgesi’nde tarımdan sanayiye birçok sektörün kalkınacağına da işaret eden Altaç, "AP Eylem Planı, çözüm süreciyle sağlanan huzura katkı sunacak. Çözüm süreciyle aynı anda uygulanacak plan. Çözüm süreciyle birlikte, bölgeyi şahlandıracak. Yatırımcının en çok aradığı huzur, güven ve istikrardır. Bunlar, çözüm süreciyle sağlandığı için bölgemize daha fazla yatırımcı gelecek. Çözüm süreci ve GAP Eylem Planı ile bölgemiz ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

"BÖLGEMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP" Altaç, AK Parti hükümetlerinin, 13 yılda bölge şehirlerinde kültür faaliyetleri ve altyapı konularında birçok yatırım yaptığını da anlatarak, şunları söyledi:

"Yeni GAP Eylem planı çok önemli, plan, bölgemizde işsizlik sorununun çözümünü öngörüyor. Bu yeni GAP Eylem Planı'nda bu konuların daha ayrıntılı ele alınacak. Çok da güzel bir proje. Şehrin altyapısına, kentsel dönüşüme dönük örnek bir plan bölgemiz için hayati öneme sahip. Bunun yanında yeni planda eğitim, sağlık, kültür, turizm, sosyal iyileştirme ve ekonomik altyapıya dönük projeler de bulunuyor. Diyarbakır ile ilgili bu önemli projelerin açıklanmış olması, 2018’e kadar bunların yapılıyor olması ülkemiz, bölgemiz özellikle Diyarbakır için son derece önem arz ediyor. Açıklanan plan bizi mutlu etti. Yeni GAP Eşlem Planı'nı gerçekleşmesine vesile olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililere teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz