Ayhan'ın tahliyesi istendi

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın avukatı, "3. Yargı Paketi" kapsamında tahliye talebinde bulundu.

Ayhan'ın tahliyesi istendi

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şanlıurfa kck davasının tutuklu sanığı BDP milletvekili Ayhan'ın avukatı, müvekkilinin tahliyesi için mahkemeye dilekçe verdi.

Dilekçede, kamuoyunda "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 Sayılı "Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun" gereği, müvekkili Ayhan'ın milletvekili olması, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma sebebinin olmaması nedeniyle hakkında adli kontrol kararı verilerek, tahliyesi talep edildi.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Cumhuriyet savcısının hazırlayacağı mütalaanın ardından, mahkeme, yapılacak değerlendirme sonrasında milletvekili hakkında kararını açıklayacak.

Bu arada Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kck davasının tutuklu sanıklarından BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Van bağımsız milletvekili Kemal Aktaş ile 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Mardin kck davasının sanığı olan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın avukatlarının da önümüzdeki hafta müvekkillerinin tahliyesi için mahkemeye dilekçe vermesi bekleniyor.

Şırnak kck davası tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın avukatları ise dün tahliye talebinde bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler