Görüş Bildir

Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

CHP Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, 9 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Nazlıaka, “Kadınların ikincil cinsiyet gibi algılanmasını kabul etmiyorum. Artık kotalar bize dar, rotamız iktidar” dedi. Seçimde aday olacaklar arasında mevcut CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse'nin yanı sıra Sibel Parmaksız'ın da adı geçiyor.

Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

CHP’den ihraç edilip daha sonra affedilen, son kongrede Parti Meclisi’ne seçilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamayla adaylığını duyuran Nazlıaka, Türkiye’de her gün kadınların öldürüldüğünü belirterek, “Bugünkü iktidarın; erkeklere kadınlar üzerinde tahakküm kurmayı bir hak gibi gösteren zihniyeti, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır” dedi.

‘KOTALAR BİZE DAR, ROTAMIZ İKTİDAR’

Toplumsal muhalefetin ve mücadelenin öncüsünün kadınlar olduğunu ifade eden Nazlıaka, “Kadınların ikincil cinsiyet gibi algılanmasını kabul etmiyorum. Artık kotalar bize dar, rotamız iktidar” dedi. Nazlıaka adaylığına ilişkin ise şunları kaydetti: “Ben hayatım boyunca hep çalışarak var oldum. 23,5 yaşında kendi işimi kurup, maddi olanaksızlıklara rağmen kısa sürede kendi ayaklarımın üzerinde durdum. Siyasette, hem Meclis’te hem sokakta hep çalışarak var oldum. Şimdi kadın yol arkadaşlarımla, kız kardeşlerimle birlikte partimizi iktidara taşıyacak çalışmaların altına elimizi değil gövdemizi koymak üzere yola çıkıyoruz. Eğer bu göreve layık görülür, seçilirsem neler gerçekleştireceğimizi; ufkumuzu ve vizyonumuzu, ulusal ve uluslararası bağlamda yapacaklarımızı kurultayımızda tek tek açıklayacağım. Şunu tüm kadın arkadaşlarım, kardeşlerim, büyüklerim bilsin ki; Türkiye’de kadın mücadelesi artık 82 milyonun adalet ve demokrasi mücadelesinin simgesidir, öncüsüdür, en önde yürüyenidir. İktidar için kadınlar en önde, gelecek kadınların ellerinde.”

SEÇİM 9 AĞUSTOS’TA

CHP’de, korona virüs önlemleri nedeniyle iki kez ertelenen 14’üncü Kadın Kolları Olağan Kurultayı, 9 Ağustos tarihinde Bilkent Odeon’da yapılacak. “Eşitlik Gelecek” temasıyla gerçekleşecek kurultayda Nazlıaka’nın yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de aday. Kadın Kolları Başkanlığına aday olan isimler arasında mevcut başkan Köse ve Nazlıaka’nın yanı sıra Sibel Parmaksız’ın da adı geçiyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi