Bakan Eker'in helikopterinin arıza yapması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in helikopterinin arızası giderilmeyince tahsis edilen bir askeri helikopterle Bingöl'e hareket etti.

Bakan Eker'in helikopterinin arıza yapması

Van'ın Gürpınar ilçesinde temaslarda bulunurken, Bingöl'e gitmek için bindiği polis helikopterinin arıza yapması üzerine yaklaşık 4 saat daha ilçede kalan Bakan Eker, esnafı ziyaret etti.

Beraberindeki Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Vali Münir Karaloğlu ve Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile esnafla ve vatandaşlarla Kürtçe sohbet eden Eker, bazı iş yerlerinde alışveriş yaptı.

BİNGÖL'E HAREKET ETTİ

Ziyareti sırasında bir esnafın, ''Kürt sorunun çözülmesini istiyor ve ülkede barış olmasını istiyoruz'' sözleri üzerine Bakan Eker, ''Bana  söylediklerini bir de bugün Başkale yolunda mayın patlatanlara, Diyarbakır-Mardin karayolunda mayın patlatanlara söyle'' diye cevap verdi.

Esnaf ziyaretinin ardından bir alabalık tesisini de gezen Eker, işletmeciden tesisle ilgili bilgi aldı.

Yaklaşık 4 saatlik süre zarfında helikopterdeki arıza giderilemeyince Bakan Eker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nca tahsis edilen bir askeri helikopterle Bingöl'e hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz