Görüş Bildir

Başbakan Yardımcısı Işık: Barzani son oyunu göremedi

BAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, Kuzey Irak'taki referandumda en büyük zararı halkın göreceğini belirterek, "Sayın Mesut Barzani son oyunu göremedi, basiretli davranmadı ve şimdi en büyük zararı kendi halkı görecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık: Barzani son oyunu göremedi

15 Temmuz darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok'un adı Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde Belediye tarafından yapılan spor tesislerine verildi. Kartepe Acısu Mahallesi'nde 3 milyon liraya yapılan spor tesislerinin açılışına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, spor kompleksinin yapımında destekte bulunan Katarlı iş adamı Muhammed Al Kattan ve çok sayıda kişi katıldı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık törende yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'ta yapılan referandumda en büyük zararı halkın göreceğini söyleyerek, "Kuzey Irak'taki şu son referandum bölgenin istikrarsızlaştırılması için atılmış yeni bir adımdır. Maalesef bu bölgeyi planlamak, bölgenin adeta böl-parçala-yönet, böl-parçala-yut taktiğiyle bölgenin yeniden şekillendirilmesini isteyen güç merkezlerine en büyük destek bölgedeki basiretsiz idarecilerden geliyor. Sayın Mesut Barzani son oyunu göremedi, basiretli davranmadı ve şimdi en büyük zararı kendi halkı görecek. En büyük zararı yüzyıllardır kardeşlik bağıyla bağlı olduğumuz Kuzey Irak'taki halk görecek. Ama sadece o görmeyecek, bütün bölge bundan az veya çok etkilenecek" dedi.

BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ BİZİM SİGORTAMIZDIR

Türkiye'nin gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye olarak biz gerekli tedbirleri alıyoruz. İnşallah en az etkilenen biz oluruz. Ama Kuzey Irak'taki kardeşlerimiz bundan etkilendiğinde yine bizim de canımız yanacak, biz de üzüleceğiz. Sebebi ne? bir takım siyasetçilerin basiretsizliği, feraset eksikliği ve maalesef ihtirası. Bölgede bunu kaçıncı defa yaşıyoruz. Birinci Körfez Savaşı, İkinci Körfez Savaşı, bölgedeki büyük sıkıntılar, Suriye'nin geldiği durum bunların hepsi maalesef çoğu zaman bölgedeki idarecilerin basiretsizliğinin sonucu oluyor. Bu noktada özellikle Türkiye olarak birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmak zorundayız. Böyle bir dönemde küçük meselelere takılıp büyük resmi kaybetmemeliyiz. Birliğimiz beraberliğimiz bizim sigortamızdır. Onun için Türkiye'deki bütün siyasetçilerin sorumlu olması, bir milli politika etrafında kenetlenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum."

15 TEMMUZ SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİ

15 Temmuz'un sıradan bir olay olmadığını belirten Işık, "Biz sadece Abdullah Tayyip'i değil, sadece Erol Olçok değil, 15 Temmuzun hiç bir şehidini unutturmamak zorundayız. 15 Temmuz sıradan bir olay değildi. 15 Temmuz üç beş tane Fetöcünün bir araya gelip darbe yapmak istediği sıradan vaka değildi. Zira Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak, Türkiye'nin yükselişini kesmek Türkiye'nin bölgesinde iddialı bir güç olmasının önüne geçmek için çok daha önceden planlanmış ve hayata geçirilmeye çalışılan projenin sadece bir parçasıydı. Gezi olaylarıyla başlayan süreç aslında bölgenin ve özellikle Türkiye'nin yeniden dizayn edilmesini amaçlıyordu. Oradaki gençlerin ağaç hassasiyetini istismar eden, onu hükümeti düşürmek için bir bahane olarak kullanan ve arkasında bugün hangi güçlerin olduğu belli olan bir olaylar zincirinin ilk halkasıydı Gezi olayları. Arkasından 17-25 Aralık yargı darbe girişiminde bulundular, arkasından Kobani'yi bahane ederek Türkiye'de Güneydoğu'yu karıştırmaya çalıştılar, arkasından da bu hain 15 Temmuz darbe girişimine teşebbüs ettiler. Bu sadece Türkiye'nin değil, bölgenin bir takım güç merkezlerinde planlanan şekilde yeni bir istikrarsızlık dönemi için atılan adımdı" diye konuştu.

Işık açılışı yapılan spor kompleksinde yaptığı incelemelerin ardından kaleye şut çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi