BDP'den ilginç çıkış

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada DHKP-C operasyonu çerçevesinde sendikalara yönelik baskınların demokratikleşme umuduna uygun düşmediği belirtildi.

BDP'den ilginç çıkış

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, DHKP-C'ye yönelik başlatılan operasyonda aralarında Genel-İş ve Liman-İş sendikalarının da bulunduğu 21 farklı adreste arama yapılmasıyla ilgili, "Kürt sorununun çözümünde barış ve çözüm beklentisinin yükseldiği bir ortamda bu sistemli saldırılar, ülkenin genel demokratikleşme umuduna uygun düşmemektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

DHKP-C’YE OPERASYON

BDP Genel Merkezi, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıların ardından DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gerçekleştirilen arama ve gözaltılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hükümetin, muhalif kesimleri susturmak ve toplumu sindirmek için düzenlediği gözaltı operasyonlarından birinin daha yaşandığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

SALDIRI VE OPERASYONU

"AKP hükümeti kendisine muhalif hiçbir ses istememekte, her türden örgütlenme çabasını ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Ancak daha önce de defalarca görüldüğü gibi bu operasyonlarla toplumsal muhalefeti susturamayacaktır.

Kürt sorununun çözümünde barış ve çözüm beklentisinin yükseldiği bir ortamda bu sistemli saldırılar, ülkenin genel demokratikleşme umuduna uygun düşmemektedir. Kürt sorununun çözümü ile Türkiye'nin demokratikleşmesi birbiriyle sıkı sıkıya bağlantılıdır.

BDP olarak bu saldırıları protesto ediyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz