Görüş Bildir

Çelik: Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, korona virüsü tedbirleri konusunda Ramazan Bayramı sonrasını işaret ederek, “Kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılmasını düşünüyoruz” dedi.

Çelik: Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP’li belediyelerin yardımlarının engellenmesiyle ilgili “Kimsenin yapmak istediği bir hizmet, iyilik engelleniyor diye bir şey yoktur. Vatandaşa götürülen hizmetin üzerine parti damgası kişisel damga vurmaya gerek yoktur” dedi. Çelik yardımların valiliklerle koordineli olarak yapılması gerektiğini ifade ederek, “Bizim partimizdekiler bile olsa buna kim uymuyorsa engellenecektir” diye konuştu.

Ramazan Bayramı sonrasında Türkiye’de normalleşme sürecinin konuşulabileceğini ifade eden Çelik, “Ne kadar çok tedbirlere uyarsak o kadar pandemiden hızlı kurtulacağız. Artık bayram sonunda normalleşmenin başlanacağını konuşuyoruz tabi ki tedbirlere uyarsak. Kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılmasını düşünüyoruz” dedi.

‘YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER GETİRİLECEK’

Çelik, yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının ülkeye getirileceğini duyurarak, “Ramazan Bayramında da vatandaşlarımız ülkelerine getirilecektir. Dünyadaki bütün ülkeler aldığı kararların hepsi merkezi kararla yönetmektir. Şimdiye kadar 70 genelge yayınlandı. Bütün bunlar planlı mücadelenin unsurlarıdır. Koordinasyonla alakalı sıkıntı çıktığı anda eksiklik ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin KKTC’nin ihtiyaçlarını karşılayamayacağı yönündeki haberleri yalanlayan Çelilk, “Bir yalan haber borsası kurulmuştur. Vatandaşlarımız arasında yalan haberleri üretilmektedir. Birilerinin bu haberlere referans vermesi utanç meselesidir. Türkiye, KKTC’nin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçtedir” dedi.

Meclis’in kuruşunun 100. yılında gerçekeleşecek 23 Nisan toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmayacağını duyaran Çelik, “Salgınla mücadele çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

‘HER KARARIN BİR SONUCU OLACAKTIR’

Çelik, CHP’nin infaz indirim yasasını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak olmasını ise şöyle değerlendirdi: “CHP kendi siyasi tarihi boyunca Anayasa Mahkemesi’ne çok başvuru yaptı. Bu çerçevede bu düzenleme ortaya çıktı. Hemen alakasız bir şekilde birisi suç işlediği zaman bu düzenlemeyle alakalı ortaya çıkıyor. Son derece yanlış, temeli olmayan bir açıklama yaptı. O kişi o partiye mensup, o kişiye bile bu infaz düzenlemesinin neticesiymiş gibi yaklaşım oldu. Her kararın bir sonucu olacaktır. Yüce Meclis bir karar vermiştir. Bizim için önemli olan hayırlı olmasıdır.”

‘AVRUPA DAYANIŞMASI DARMADAĞIN OLDU’

AK Parti Sözcüsü Çelik, NATO’nun dayanışma bağlamında gösterebildiği tek örneğin Türkiye’nin yaptığı yardımlar olduğunu belirterek “Türkiye, kendi vatandaşının ihtiyacını karşıladıktan sonra fazlasını yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Efsanevi Avrupa dayanışmasının bu virüs karşısında maalesef darmadağın olduğu tablolar görüldü” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi