Görüş Bildir

"CHP terör örgütü ile ilişkili siyasetçilere sahip çıkıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Diyarbakır'da annelerimiz çocukları için mücadele veriyor. HDP ve PKK'dan hesap soruyor. Böyle bir dönem içerisinde CHP ise terör örgütünü kınayamıyor ve terör örgütü ile ilişkili siyasetçilere sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Karabağlar'daki orman yangınıyla ilgili PKK'nın kınanmasına ilişkin verilen önergenin CHP'nin oylarıyla reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İzmir'de çıkan orman yangınlarıyla ilgili olarak PKK'nın kınanmasına ilişkin verilen önergenin reddedilmesini eleştiren Dağ, "Orman yangını gibi toplumun tüm kesimlerinin ortak tavır alması gereken bir mesele de bile gördük ki CHP'li siyasetçiler siyasi bir çıkar elde etmek uğruna İzmir'de gerçekleşen orman yangınlarının söndürülmesi için gösterilen olağanüstü çabaları görmezden gelmiş ve süreci manipüle etmek için ellerinden geleni yapmıştı." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in o süreçte yangınların söndürülmesi için hiçbir mücadele vermediğini savunan Hamza Dağ, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Başkanı ise o süreçte yangınların söndürülmesi için hiçbir mücadele vermemiş, yangın bölgesinde kısa bir görüntü verip 'yanan alanları imara açmayacağız' şeklinde gerçekten uzak ve bilgiden yoksun bir açıklama yapmıştı. Hükümetimizin ve devlet kurumlarımızın orman yangınlarının söndürülmesi için yaptığı cansiperane mücadeleyi manipüle ederek eleştiren CHP, bu yangınların müsebbibi olan terör örgütü PKK’yı ise kınayamadı. Bu durum CHP’nin geldiği nokta açısından çok vahimdir."

"KURULAN İTTİFAKLARIN DİYETİ"

CHP'nin PKK'nın kınanmasına ilişkin önergeyi reddetmesini seçim öncesi kurulan ittifakların bir sonucu olarak değerlendiren Hamza Dağ, "CHP, HDP ile kurduğu ittifakın diyeti olarak terör örgütüne karşı güçlü bir duruş sergileyemiyor. Terörle ilişkisi olduğu için görevden alınan belediye başkanlarına destek oluyor, onları ziyaret ediyor ve hatta İzmir'de özel misafir olarak ağırlıyor. Bu belediye başkanlarından birisi geçtiğimiz günlerde Karaburun'da bir programa katıldı. CHP'li belediye başkanlarının ev sahipliği yaptığı bu programda terörle ilişkisi olduğu için görevden alınan bir belediye başkanına şov yaptırıldı." ifadesini kullandı.

CHP'nin terörle ilişkisi tespit edilmiş kişileri meşrulaştırma çabalarının kabul edilemeyeceğini belirten Dağ, yapılanların İzmirliler nezdinde de kabul görmediğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelede en başarılı dönemlerden biri yaşanmaktadır. Bu mücadelenin bir neticesi olarak terör örgütüne karşı bölge halkı büyük bir duruş sergilemektedir. Diyarbakır'da annelerimiz çocukları için mücadele veriyor. HDP ve PKK'dan hesap soruyor. Böyle bir dönem içerisinde CHP ise terör örgütünü kınayamıyor ve terör örgütü ile ilişkili siyasetçilere sahip çıkıyor. Atatürk'ün manevi mirasına sahip çıktığını iddia eden bir partinin, Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyeti bölmek ve yıkmak temel gayesi olan bir terör örgütünü içselleştirip kabul etmesi ve destek çıkması samimiyetsizliğin ve ikiyüzlülüğün en açık göstergesidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi