CHP, Türkiye turuna çıkacak

CHP, ay sonunda gerçekleştireceği üç günlük belediye başkanları kampının ardından, yerel seçimlere yönelik “teşekkür” ziyaretleri kapsamında, Türkiye turuna çıkacak.

CHP, Türkiye turuna çıkacak

Bu çerçevede; milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve il örgütleri görevlendirilecek. İstanbul’dan başlaması planlanan ziyaretlerde hem seçmene teşekkür edilecek hem de vatandaşın sorunları dinlenerek raporlar hazırlanacak.

‘Sahada kalma’ talimatı

Böylece, yerel seçimlerde yakaladığı ivmeyi sürdürmeyi hedefleyen CHP, “birebir temas” stratejisi ile “sahada kalma” politikasını sürdürmüş olacak.

Yerel seçimlerde 11’i büyükşehir 10’u il olmak üzere 252 belediye kazanarak oy oranını yükselten CHP, elde ettiği halk desteğini sürdürmek için harekete geçiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çerçevede kurmaylarına, yaz tatili süresinde de, “sahada kalma” talimatını verdiği bildirildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından, vatandaşın sorunlarının yeniden dinlenmesini ve partinin çözüm önerilerinin tekrar tekrar anlatılmasını istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, vatandaşla kurulan olumlu diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “İktidar halkı unutabilir, ama biz unutmayacağız, vatandaşın yanında olacağız” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Strateji sürdürülecek

CHP’nin ziyaret programı, temmuz sonundaki üç günlük belediye başkanları kampının ardından netleştirilecek. Bu kapsamda, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve il örgütlerinin görevlendirileceği belirtiliyor. İstanbul’dan başlatılması planlanan ziyaretlerde hem seçmene “teşekkür” edilmesi hem de özellikle kaybedilen belediyelerde yaşayan vatandaşların sorunlarının dinlenerek raporlar hazırlanması bekleniyor. Böylece CHP’nin yerel seçimlerde başarı getiren, “birebir temas” stratejisinin korunması ve, “sahada kalma” politikasının sürdürülmesi hedefleniyor.

Yapılacak ziyaretlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceki talimatları doğrultusunda, “CHP’li olmayan” ve, “karşı mahalle” olarak nitelendirilen kesimlerle bir araya gelinmesine özen gösterileceği ifade ediliyor. Ziyaretlerde, vatandaşın CHP’li yerel yönetimlerden, “memnuniyetinin” ölçülmesi de planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz