Davutoğlu'nun gurbetçilere 10 incisi

Almanya'nın Dortmund kentinde gerçekleştirdiği mitingde gurbetçilere Ahmet Davutoğlu "Yurtdışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt edilmeden kullanma süresini iki katına çıkaracağız inşallah." müjdesini verdi.

Davutoğlu'nun gurbetçilere 10 incisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya’da Türk Toplumu ile gerçekleştirdiği buluşmada gurbetçilere müjdeler verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düsseldorf Başkonsolosluğu Binası’nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Almanya’nın Dortmund kentinde Türk toplumu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında yurt dışında yaşayan vatandaşlar için yaptıkları hizmetleri hatırlattı.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE MÜJDELER VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu yurt dışında yaşayan Türklere müjdeler de verdi. Dövizle askerlik bedelini 6 bin Euro'dan bin Euro'ya düşüreceklerini açıklayan Davutoğlu, 217 Euro olan 10 yıllık pasaport harçlarının 100 Euro'ya düşürüleceğini ifade etti. Yurtdışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini iki yıla çıkaracaklarını dile getiren Başbakan, özellikle boşanma ve miras davalarında yurt dışındaki mahkemelerden alınan kararların Türkiye'de tanınması ve tenfizinin daha kısa sürede yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ayrıca yurt dışından getirilen ve kayıt edilmeyen telefonların kapanma süresi de uzatılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz