Görüş Bildir

Destici: Çözüm, üretimi artıracağız, tasarruf edeceğiz

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, döviz kurundaki artışla ilgili, "Biz enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bunlar da döviz ile giriyor. Haliyle bu zamlar mutlaka vatandaşımıza yansıyacaktır. İşte doğalgaza, akaryakıta gelen zamlar. Bizim buna çözüm bulmamızın yolu; kendimiz üreteceğiz. Üretimi artıracağız, tasarruf edeceğiz" dedi.

Destici: Çözüm, üretimi artıracağız, tasarruf edeceğiz

Bilecik'e gelen Mustafa Destici, Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu. Türbe çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Destici, "Şeyh Edebali hazretleri başta olmak üzere onun bütün aile ferdini, onunla birlikte bu toprakların Türkleşmesinde, Müslümanlaşmasında emeği olan bütün büyüklerimizi, ecdadımızı, Ertuğrul Gazi dedemizi, Osman Gazi atamızı ve onun neslinden gelip de üç kıtada hüküm süren bütün ecdadımızı rahmetle anıyorum. Onlar burada küçük bir beylikten, bir cihan devletini kurdular. İşte o azmin, o şevkin, o inancın izlerini bu topraklarda görüyoruz. Bu ruhu yaşatmamız, o ruha sahip çıkmamız hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu.

'TERÖRE KARŞI CİDDİ MÜCEDELE SERGİLENİYOR'

Türkiye'nin teröre karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyleyen Mustafa Destici, "Türkiye şu anda teröre karşı ciddi bir mücadele sergiliyor. Burada da büyük başarılar elde ediliyor. Türkiye içlerinde terörist gruplar çok minimize seviyeye getirildi, ama tabi ki fırsat bulunca yine eylemlerine devam ediyorlar ve şehitlerimizi daha çok operasyonlarda veriyoruz. Çünkü, Türkiye kararlı bir şekilde terörizme karşı bir operasyon yürütüyor" dedi.

'ÜLKE OLARAK BUNUN BEDELİNİ ÖDERİZ'

Bütün bunların Türkiye'yi yıldıramayacağını söyleyen Destici, "Ben vatandaşın arasındayım. Vatandaşımız bu zamların da, bu doların yükselişinin de Türkiye ye karşı yapılan bir ambargodan, kötü niyetli birtakım yaptırımlardan kaynaklandığını biliyor. Burada biz ya istiklalimiz, bağımsızlığımız diyeceğiz, ya da bu ambargolara, bu tehditlere boyun eğeceğiz. Türkiye bugüne kadar boyun eğdiği dönemlerde daha fazlası ile karşılaştı. Onun için 'sarı öküzü verirseniz, tüm sürüyü kaybedersiniz', onun için  ben bu tehditlere Türkiye'nin boyun eğmedi tavrının sonuna kadar devam etmesini, bedeli neyse de biz toplum olarak, ülke olarak bunun bedelini öderiz. Ama bunun sonucunun daha hayırlı olacağını inanıyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi