Görüş Bildir

Diyarbakır Milletvekilleri Mazbataalarını aldılar!

24 Haziran'da seçilen ve Diyarbakır'ı parlamentoda temsil edecek olan AK Parti'den 3, HDP'den 9 olmak üzere toplam 12 Milletvekili, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Diyarbakır Milletvekilleri Mazbataalarını aldılar!

24 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminde AK Parti'den vekil seçilen Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, HDp'den seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, Saliha Aydemir, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, Semra Güzel, Garo Paylan, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları mazbatalarını aldı.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ

AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Diyarbakır Adalet Sarayı'nın ek binasına gelen vekiller, mazbatalarını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Diyarbakır seçmenine teşekkür ederek, üstlendikleri görevin aynı zamanda çok ağır sorumluluğu olduğunu söyledi. AK Parti'li Eker,

SORUMLULUK ALTINDAYIZ

"Millet, sizi kendi temsilcisi olarak seçiyor. Millettin meselelerini ve sorunlarını biz doğrudan üstümüze almış oluyoruz. Bunun ne kadar ağır bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Diyarbakır'a inşallah bu dönem yeni bir sayfayla taze bir başlangıçla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri bütün mesailerini harcayarak, Diyarbakır'ın mevcut ve süreç içinde gelişebilecek yeni sorunlarını çözmek için kullanacak. Bu şehrin en büyük sorunu, temel sorunu maalesef terörün komplikasyonlarıdır. Bu komplikasyonların en büyüğü de işsizlik ve istihdam eksikliğidir. Bu şehirde on binlerce işsiz var ve bu insanların aş- iş sahibi olma beklentileri var. Biz AK Parti milletvekilleri olarak şehrin bu meselesi başta olmak üzere yine tüm meseleleriyle ilgili çözümler geliştirmenin sürekli uğraşısı içinde olacağız. Diyarbakırlı hemşehrilerimizi bugüne kadar olduğu gibi en iyi ve en güzel şekilde bundan sonra da onların başını yere eğdirmeyeceğiz."

 HDP MİLLETVEKİLLERİ

Buarada, HDP milletvekili seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, Saliha Aydemir, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, Semra Güzel, Garo Paylan, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları mazbatalarını aldı.

HDP'li vekiller, mazbatalarını almak üzere Kayapınar ilçesinde bulunan Diyarbakır Adliyesi'nin ek hizmet binasına geldi. Burada, HDP'li 8 milletvekiline mazbataları verildi. Mazbatasını alan vekiller adına konuşan Adnan Selçuk Mızraklı, "Baskın seçimlerin olağanüstü koşullarında, partimizin bütün çalışma alanlarında, birçok imkansızlığa rağmen halkımızın güçlü desteğiyle geleceğe ilişkin iradenin sahibi olduğunun beyanı olan seçim sürecinde bir kez daha sandıkları patlatarak çıktık. Önümüzde zorlu bir sürecin bilincinde olarak çalışmalarımıza başlıyoruz. Bugün mazbatalarımızı aldık. Gerek parti olarak gerek il yönetimi olarak gerekse de seçilmişler olarak önümüzdeki dönemde demokrasi, özgürlükler, barış ve hukuk rejiminin tesisi açısından olağanüstü halden iyilik haline dönüşmesi halinde elimizden gelen çabayı her birlikte harcayacağız. Mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Halkımızla birlikte bu süreci güçlü bir şekilde karşılayacağız" dedi.

Öte yandan sağlık sorunları nedeniyle adliyeye gelemeyen Remziye Tosun'un mazbatasını HDP İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi