Görüş Bildir

Diyarbakır, Mardin, Van baro başkanları da yürüyüşte

Diyarbakır, Van ve Mardin Baro Başkanları, baroların seçim sisteminde yapılmak istenen değişime karşı Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti.

Diyarbakır, Mardin, Van baro başkanları da yürüyüşte

Türkiye’de 41 baronun seçim sisteminde yapılmak istenen değişime karşı “Savunma yürüyor” yürüyüşüne katılım devam ediyor. Yürüyüş için Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı’nda bir araya gelen Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Mardin Baro Başkanı İsmail Elik ve Van Baro Başkanı Zülküf Uçar Ankara’ya doğru yola çıktı. Baro başkanlarına onlarca avukat eşlik etti.

Barolar adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, baro başkanlığı için değil meslek sorunları için yürüyüş başlattıklarını belirterek, “Kadınlar öldürülmesin, çocuklar istismara uğramasın, rant uğruna doğa talan edilmesin, halklar birlikte eşit ve özgür koşullarda yaşasın diye yürüyoruz. Sesimizi kısmak istiyorlar. Toplum için yürüyoruz. Haklarımız için yürüyoruz” dedi.

‘TAHİR ELÇİ İÇİN BURADAYIZ’

Aydın, Kürtçe yaptığı konuşmada “Bu yürüyüşümüzü, özgürlük, eşitlik, barış, kadın hakları, çocuk hakları, doğa için yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Biz buradayız. Tahir Elçi için buradayız. Halkların birlikte yaşaması için birlikteyiz. Biz kazanacağız” diye belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından yürüyüşe geçen 3 baro başkanına eşlik eden avukatlar, “Hak hukuk adalet”, “Jin Jiyan Azadi” sloganları attı. Uzun süre baro başkanlarının yürüyüşüne eşlik eden avukatlar bir süre sonra yürüyüşten ayrıldı. Baro başkanları yürüyüşe tek başlarına devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi