Görüş Bildir

Erdoğan: 29 bin 689 yeni sağlık çalışanı kamuda istihdam edilecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde sağlık çalışanı istihdamına ağırlık verileceğini belirterek, "Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz" dedi.

Erdoğan: 29 bin 689 yeni sağlık çalışanı kamuda istihdam edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Sergi Salonu’nda yapılan iftar programında davetlilere seslenen Erdoğan, sağlık çalışanlarının istihdamı, sağlık alanında yapılan yatırımlar ile bölgesel ve küresel meselelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

'29 BİN 689 YENİ SAĞLIK ÇALIŞANINI KAMUDA İSTİHDAM ETMEK İÇİN SÜRECİ BAŞLATTIK'

Yeni dönemde sağlık çalışanı istihdamına ağırlık verileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bakanım da güldüğüne göre anladı meseleyi demek ki, herhalde hazırlığı da vardır. Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. Yani yaklaşık 30 bin. İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi ve haklarının korunması için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı eliyle kararlı bir çalışmanın sürdürüldüğünü de söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi