Erdoğan’dan Çetinkaya açıklaması: Aynı kulvarda değildik

Erdoğan, görevden aldığı Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın durumuna ilişkin "Aynı kulvarda değildik" açıklaması yaptı.

Erdoğan’dan Çetinkaya açıklaması: Aynı kulvarda değildik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” dedi.

'GEREKTİĞİNDE BEN YAPACAĞIM'

Erdoğan, kabine ve parti teşkilatında değişiklik olacağı yönündeki iddialara ilişkin ise  “Muhalefet bunu köpürtüyor. Siz de aynı çizgiye gelirseniz olmaz. Kabine değişimi gerektiğinde ben yapacağım, kimsenin söylemesiyle değişim yapılmaz. Beklenti içine girmeyin, muhalefetle aynı değirmene su taşımayın” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni parti kuran arkadaşlarımızın hiçbiri başarılı olamadı. Kuruluş ilkelerimize sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” yorumunda bulunan Erdoğan, MHP’ ile kurulan ittifakla ilgili ise şunları dile getirdi: “Cumhur ittifakı’nın devam edecek. İstanbul seçimlerinin ardından herkes özeleştiri yapacak.Tekrar gönüllere gireceğiz, daha çok çalışacağız. İstanbul önemli ama Türkiye değil. İstanbul’da belediye meclisinde üstünlük bizde ama biz daha da çok çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz