Görüş Bildir

Erdoğan: Afrin'i işgale gitmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Operasyonun 7. günü 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler. Afrin'i işgale gitmiyoruz. Orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Suriye'deki son terörist ortadan kalkana bu ülke asli sahipleri için emin hale gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan: Afrin'i işgale gitmiyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu. Zeytin Dalı Harekatına ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bölücü terör örgütünün kadın, çocuk yaşlı demeden kendisine karşı çıkan herkesi katleden bir cani güruhu olduğunu biliyoruz. Bizim milletimizin ve ordumuzun elinde asla çocuk kanı kadın kanı masum kanı yoktur. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Bunlar kadim dönemlerden beri Türk askerinin kati kurallarıdır.

OPERASYONUN 7. GÜNÜ 343 TERÖRİST

Bazı kesimler bunu iyi duysunlar bugün operasyonun 7. günü 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler.

'SAVAŞA HAYIR' DİYE KENDİNE GÖRE

Bundan rahatsız olan sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa hayır' diye kendine göre bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini de pek duymadık. Zaten bunların barış ile alakası yok. Doğuda, Güneydoğuda bu kadar vatandaşım şehit edildi. Bunlardan şu anda içeride olan bu terör uygulayıcılarına yönelik en ufak bir açıklama duyduk mu? Duymadık. Çünkü bunlar bu senaryonun içindeler. Kandil'e kadar gidip orada görüşmeler yapıp ondan sonra yazdıkları kitaplar ile kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların bugüne kadar bu teröristlerin karşısına dikildiklerini hiç duyduk mu? Duymadık.

ATTIĞIMIZ ADIM KARARLI BİR ADIMDIR

Bütün terör örgütlerinin sınırlarımızda yapmış olduğu taciz harekatına karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanmayı hazmedemeyen bu sözde dernek veya kişiler kusura bakmasınlar attığımız adım kararlı bir adımdır milletin hakkı olan bir adımdır. Bu hakkı sonuna kadar koruyacağız.

 ÖRGÜTLER TEHDİTLER SALLAYABİLİR

Tayyip Erdoğan'a ve arkadaşlarına uluslararası terör örgütleri tehditler sallayabilir. Bunlar da onların yanında yer alabilir. Hiç önemli değil. Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Taviz vermeyeceğiz. Bu beyefendiler bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadılar. Çok sabrettik, çözüm için çok gayret gösterdik. Ama bunlar hiçbirinden anlamadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı ayın 20'sinde adımı attık inandığımız bu yolda Mehmetlerimizle yürüyoruz. Milletim bir bütün oldu şu anda." 

"BEKLENEN GÜNDÜ BU HAMD OLSUN O BEKLENEN GÜN GELDİ ÇATTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Beklenen gündü bu hamd olsun o beklenen gün geldi çattı. Şimdi süreç, kararlı bir şekilde devam ediyor. Tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum; Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece ve sadece terör örgütlerine ve teröristlere karşıdır.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA BU HAREKET

Avrupa Parlamentosu'nda bu hareketi bir istila hareketi olarak göstermek isteyenlere de söylüyorum; gidin önce istilanın örneğini Libya'da, Ruanda'da, Mali'de arayın.

AZERİ MİLLETVEKİLİ SEYİDOV KARDEŞİM

Hiçbir zaman Türk milleti, Türk ordusu müstevli olarak hareket etmemiştir. Burada da Azeri milletvekili Seyidov kardeşime oradaki dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum.

ASLA BİR PİŞMANLIĞIMIZ YOKTUR

Sivillere ve çevreye zarar vermemek için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Bölücü örgüt, çukur eylemleri sırasında da kadınları, çocukları, sivil halkı kendisine kalkan yapmaya çalışmıştı. Sözde Tabipler Odası sen neredeydin?  Sesin çıktı mı? Güvenlik güçlerimizin bu operasyonlarda verdikleri şehitlerin önemli bir bölümü sivil halka zarar vermemek için sergiledikleri titizlikten, yaptıkları fedakârlıktan kaynaklanmıştır. Bundan dolayı da asla bir pişmanlığımız yoktur."

"GÜYA TELKİNDE BULUNUYOR"

Erdoğan, "Birileri ısrarla bize 'Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun' diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görüşmelerinde özellikle söyledim. Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarımızla, toplarımızla, uçaklarımızla, helikopterlerimizle önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon birkaç günlük iştir. Ama biz en az kendi askerlerimizin emniyeti kadar karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz. Çünkü biz Afrin'i işgale gitmiyoruz, tam tersine orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Biz masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz. Ülkemizdeki 3 buçuk milyon mültecinin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Afrin'deki, İdlib'deki mücadele bunun içindir. Bunu bilmeyen batı öğrensin. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriye halkının refahı için attığımız her adım bellidir" diye konuştu.

"YOLUNDAN DÖNDÜRMEYE ÇALIŞANLAR"

Erdoğan, "Türkiye'yi örtülü veya aleni tenkitler, tehditler ile yolundan döndürmeye çalışanlar kusura bakmasınalar saflarını terör örgütünün yanı olarak belirlemiş demektir. 'Kısa sürsün.'  Daha 7 gün oldu ya. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Libya ne kadar sürdü? 18 yıl. Hala oradasınız. Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur? İş Türkiye'ye gelince acaba bu acelecilik nereden çıkıyor?" ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA CİRİT ATIYORLAR"

Erdoğan, "Akıl tutulması var. Silahlar onlara bir taraftan yine akıtılıyor. Bu ne menem iştir. Bir taraftan PKK terör örgütüdür diyeceksin. Kendi vatandaşınız kollarda kokartlar  En büyük üzüntümüz, Amerika'nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede şu anda cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz?  Sayın Başkan bize diyor ki 'Bizi bu kadar eleştirmeyin.' Tamam ama biz stratejik ortak olduğumuza göre, bir stratejik ortak, stratejik ortağına böyle bir şeyi nasıl yapar? Ben kendilerine teşekkür ediyorum NATO Genel Sekreteri 'Türkiye haklı olarak kendi hukukunu korumaktadır' diyor. Acaba niçin Amerika bu işlerden bu kadar uzak duruyor. Hala Türkiye'deki Amerika karşıtlığından bahsediliyor. Biz Amerika ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz. Ama 5 bin TIR, 2 bin kargo uçağı bu silahlar buraya niçin geliyor? Kime karşı kullanılmak üzere buraya geliyor?" açıklamasında bulundu.

'BİZ VERGİLERİ BUNUN İÇİN Mİ VERİYORUZ?"

Erdoğan, "Amerika halkı diyor ki 'biz vergileri bunun için mi veriyoruz? Burada artık yeni bir değerlendirmenin yapılması lazım' diyor. Sayın Başkan da 'biz bu kadar ekonomimizi güçlendirmeyi bu silahları, buralara göndermek için mi yaptık' diye bunu bana kendisi de  söyledi. O zaman 1250 tırdı şimdi 5 bin oldu. Bunlar bizde soru işaretleri ortaya koyuyor. Teröre karşı mücadeleyi vereceksek beraber vereceğiz, yoksa biz de teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Biz kendi kendimize yeteriz" dedi.

"SURİYE'DEKİ SON TERÖRİST ORTADAN KALKANA

Erdoğan, "Bir terör koridoru oluşturmak olanlara cevabımız şudur biz, Suriye'deki son terörist ortadan kalkana, bu ülke asli sahipleri için emin bir yer haline gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"MÜMBİÇ'İ, BİZE SÖZ VERİLDİĞİ ŞEKİLDE ARINDIRACAĞIZ"

Erdoğan, "Bugün 7. gününe giren Zeytin Dalı Operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Mümbiç'i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Mümbiç'in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap kardeşlerimizdir. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Her kim terörizme karşı ise kendisini bu mücadelede bizim yanımızda olmalarını isteriz. Düğüne gider gibi cepheye koşan bir milletiz. Mehmetlerimiz ne diyorlardı? 'Afrin'e düğüne gidiyorum.' Ne diyorlardı; 'kızıl elmaya' Hedef bu. Hepsinden öte  bizim askerimiz şehadete gidiyor. Şehadete. Bizim kutsalımız, kutsallarımız var. Onların var mı yok mu bilmem" diye konuştu.

KİMSENİN ONURUNA, HAYSİYETİNE, ŞEREFİNE

Erdoğan, "Dünyanın kimsenin oyuncak gibi oradan oraya savurabileceği, masumların kanı üzerinde kendine güvenlik ve refah imparatorluğu kurabileceği bir yer değildir. Kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi kimsenin onuruna, haysiyetine, şerefine tecavüz etme gibi de bir niyetimiz asla yoktur.  Tek derdimiz kendi sınır güvenliğimizi, vatandaşlarımızın emniyetini komşularımızın huzurunu sağlamaktır" dedi.

EMPATİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Erdoğan, "Bize operasyonun ne zaman bitirileceğinin sorulduğu Suriye tarafından atılan roketler, Kilis'te tarihi bir camimize, sokaklara  düştü. Namaz esnasında iki kardeşimiz şehit oldu. Batı bunu görüyor mu? Bize 'operasyonu çabuk tamamlayın' diye akıl verenlere sesleniyorum; sizin ülkenizin şehirlerine, hemen yanı başındaki yerlerden teröristler tarafından roketler atılsa, bombalar yağdırılsa, ateşler açılsa acaba siz ne yaparsınız? Kiliselerinizin tepesine roketler düşse, içinde dua eden insanlar hayatlarını kaybetse sizin tepkiniz ne olur? Avrupa'da oradaki mescitlerimiz yakılıyor. Havalimanında yolculuk yapacak olan vatandaşlarımız oralardaki PKK'lıların saldırılarına uğruyor. Nerede güvenlik güçleri? Sadece seyirciler. Suriye konusunda bizi eleştirenlere birazcık vicdanlı olmaya, empati yapmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖSO'YA TERÖRİST DİYENLER

Erdoğan, "Özgür Suriye Ordusu'nu 'terörist' olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum, benim Mehmet'imin yanında, bu mücadelenin içerisinde yer alan Özgür Suriye Ordusu, şahsiyetli, onurlu bir mücadelenin onlar da askerleridir, kendilerini alkışlıyorum. Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG'nin, PYD'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, tam kendileridir" dedi.

ŞİMDİ UĞRADIKLARI DÜŞ KIRIKLIĞINI YAŞIYOR"

Erdoğan, "Daha düne kadar sırtımızı PYD'ye YPG'ye dayadık diyerek devletimize ve milletimize meydan okuyanlar, şimdi uğradıkları düş kırıklığını yaşıyor yaşamaya da devam edecekler. PKK, PYD'nin, DEAŞ'ın yakından uzaktan bunların İslam ile alakası yoktur. Sakın aldanmayın bunlar Allah, İslam tanımaz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi