Erdoğan: Koalisyon kâbustur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini seçim sonrası koalisyon projesi yapmakla eleştirdi. 'Koalisyon bir proje değil kâbustur. Proje; yeni anayasa ve başkanlık sistemidir' dedi.

Erdoğan: Koalisyon kâbustur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Başbakan Davutoğlu ile birlikte katıldığı Levent-Rumeli Hisarüstü metrosunun açılış töreninde konuştu. "Geçtiğimiz 12 yılda güçlü tek parti iktidarıyla sağlanan istikrar Türkiye’yi buraya kadar getirdi. Ama artık yeni bir yönetim biçimine ihtiyacımız var" diyen Erdoğan, muhalefet partilerini seçim sonrası için koalisyon projeleri yapmakla eleştirdi:

"Seçimlerde projesi koalisyon olan muhalefet partileri var. ‘Biz koalisyon kurmaya hazırız’ diyorlar. Daha baştan neticeyi görüyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye kaybettirdiğini biliyoruz. Bu ifade ‘istikrar ve güven istemiyoruz, Türkiye’ye kaybettirmek istiyoruz’ demektir. Hâlbuki biz yeni Türkiye’yi inşa etmek için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu koalisyon değil, budur."

'Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir'

"Koalisyon demek kriz, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç zenginin, bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir. Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. Biz yeni Türkiye’ye bakıyoruz."

'Koalisyon kâbustur'

"Ülkemizi koalisyonla yönetmekle heveslenenlere karşı milletimiz bir o kadar endişelidir. Koalisyon bir proje değil, kâbustur. Proje yeni anayasa ve başkanlık sistemdir. Yeni Türkiye’ye evet mi? Yeni anayasaya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi? Onun için bir olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Türkiye’yi nasıl daha büyütebileceğini değil mevcut imkânları nasıl yağmalayacağını düşünenlere bu millet iktidarı emanet etmez."

'Çalışmaya hazırız, değil mi?'                                                

Kendisini dinleyenlerden 'yeni Türkiye' için çalışmalarını isteyen Erdoğan,  "Çok koşmamız gerekecek. Yeni Türkiye için çalışmaya hazırız, değil mi? Ben 400 milletvekili diyorum, yeni anayasa diyorum ve başkanlık sistemi diyorum. İktidara gelir gelmez kendi gibi düşünmeyen medya organlarına el koyanlardan daha fazlasını beklemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

'Hangi yüzle özgürlük istiyorlar?'

Erdoğan, isim vermeden HDP'yi de eleştirdi:

"Cumhurbaşkanı olarak benim safım daima milletin yanıdır Milletim neredeyse ben de ordayım. Ama gücünü milletin gönlüne girmekten değil, milletin arasına nifak sokmaktan, ülkeyi zayıflatmaktan almaya çalışanlara asla müsamaha göstermem. Onların da karşısındayım. Maalesef bu ülkede 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık değil mi? 40 vatandaşımız nasıl öldürüldü, biliyoruz değil mi? Kırk vatandaşın ölmesine neden olanlar hangi yüzle 'özgürlük' diyorlar. Kürt vatandaşlarım, sizi istismar edenlere yüz vermeyin."

Davutoğlu CHP'nin vaatlerini eleştirdi

Erdoğan'dan önce söz alan Başbakan Davutoğlu ise CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi. "Kılıçdaroğlu'na 'millet' demeyi öğrettik. Bugün seçim bildirgesi okudu. Bunun bir özü var. Halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu, bizi 'kömür-makarnayla halkı aldatıyorlar' diye suçluyordu. Şimdi dersini almış" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 26,5 milyar lira yardım yapıyoruz. Onun bugün zikrettiği yardımların önemli bir kısmını zaten biz gerçekleştiriyoruz. Bizim verdiğimiz sözün karşılığı doldurduğumuz hazinede, o notere gidiyor. Bana dört yıl verin diyor, bizim rezervlerimizi tüketmek için. Kendi bile diyor; 'En büyük hedefim yüzde 35.' Yüzde 35'le iktidara gelinir mi? Verdiği sözler hayal ürünü değil mi? Ona karşı bütün İstanbul'u raylarla dolduran gerçekçi AK Parti iktidarı var."

Kaynak: Diyarbakır Söz