Görüş Bildir

FETÖ sanıkları hesap veriyor

Ülke genelinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında, yeni yılın ilk ayında 17 ilde sanık sayılarıyla öne çıkan 56 davaya bakılacak.

FETÖ sanıkları hesap veriyor

Darbe girişiminin ardından yurt genelinde cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmalar kararlılıkla devam ederken, tamamlanan dosyalar çerçevesinde açılan davalarda yargılamalar da sürüyor.

Bu kapsamda, ocak ayında 17 ilde görülecek 56 davada 5 bin 710 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

Yarından itibaren görülecek davalardan sanık sayılarıyla öne çıkan darbe girişimine ilişkin 14 ilde 33, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında da 13 ilde 23 dava bulunuyor. Darbe girişimine ilişkin davalarda 3 bin 934, FETÖ/PDY'ye yönelik davalarda ise bin 776 sanık hakim karşısına çıkıyor.

Yeni yılın ilk duruşmaları, yılbaşı tatili dolayısıyla 2 Ocak'ta görülmeye başlayacak.

Bu kapsamda, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına 2 Ocak'ta devam edilecek.

Ankara'da 2 Ocak'ta ayrıca darbe girişiminde Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 kişinin yargılandığı dava ile 244 sanıklı "Jandarma Genel Komutanlığı davası" görülecek.

Aynı gün FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin yaralanmasına ilişkin 61 sanığın yargılandığı davanın görülmesine İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Ocak ayı içinde, teşebbüs sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Albay Ali Yazıcı ile eski Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı dava ile Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin dava Ankara, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı 85 sanıklı dava ile aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu 24 sanıklı İstanbul'daki "ana darbe" davası ve 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanığın yargılandığı dava İstanbul'daki mahkemelerde görülecek.

Darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 279 kişinin yargılandığı dava da İzmir'de ocakta görülmeye devam edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi