Görüş Bildir

Diyarbakır'da bir tutuklama daha

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca hakkında terör örgütü üyeliği suçundan dava açıldı

Diyarbakır'da bir tutuklama daha

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca'da Terör örgütü üyeliğii suçundan hapse girebilir. Uca hakkında örgüt üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, 24 Mayıs'ta Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda HDP ve Özgür Kadın Kongresi'nce düzenlenen "Kadınlar Yeni Yaşam İçin Buluşuyor" konulu etkinlikte Uca'nın yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPJ, YPG ve HPG'yi "özgürlüğün sembolleri" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Uca'nın terör örgütü propagandasına dönüşen 6 gösteriye katıldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin silahlı terör örgütünün kurucusu ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin toplum içinde benimsenmesi ve kökleşmesini telkin ve teşvik edecek şekilde konuşma yaptığı kaydedildi.

"Konuşmalar düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilemez"

İddianamede, şüphelinin konumu, hitap edilen kitle ile algılanma biçimi dikkate alındığında konuşmalarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Uca'nın, güvenlik güçlerince terör örgütü PKK/KCK mensuplarına yönelik operasyonları "katliam" ve "Kürt halkına saldırı" olarak nitelendirdiğine yer verilen iddianamede, şunlar belirtildi:

"Operasyonlar sırasında örgüt elemanları tarafından kazılan çukurlardan, mayınlı tuzaklamalardan övgü ile bahsetmiştir. Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çukur kazma ve bombalı tuzaklamalarla bağlantı kurarak buradaki eylemlerin Kürt halkının bir direnişi olduğunu ve bu direnişin devam etmesi gerektiğini söylemiştir. Örgüt liderini övücü, örgütün cebir ve şiddete dayalı silahlı faaliyetlerini destekleyici ve meşru gösterici mahiyette olduğu anlaşılmıştır."

Uca'nın teröristler tarafından yakılıp yıkılan okul ve camileri devletin yakıp yıktığını beyan ettiği bildirilen iddianamede, teröristlerin silahlı çatışmalarını haklı göstererek terör yöntemlerini kullanmaya özendirdiği ve terörizmi yücelttiği vurgulandı.

İddianamede, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıl hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir