Görüş Bildir

HDP’li vekilin yargılanması değerlendirilecek

Anayasa Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu davasında ihlal kararı vermesinin ardından Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP’li vekili Feleknas Uca’nın yargılanmasının devam edip etmeyeceğini değerlendirme kararı aldı.

HDP’li vekilin yargılanması değerlendirilecek

Anayasa Mahkemesi’nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığa rağmen yargılanmasına devam edilmesi nedeniyle ihlal kararını vermesi, gözleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yargılanmasına çevirirken, bu konuda ilk defa yeni bir karar alındı. Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, dokunulmazlığına rağmen “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılanan HDP Milletvekili Feleknas Uca’nın yargılanmasının devam edip etmeyeceğini yeniden değerlendirme kararı aldı.

‘YARGILAMA DURDURULSUN’ TALEBİ

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün Uca’nın yokluğunda görülen duruşmasında, avukatları Serdar Çelebi ve Mehmet Emin Aktar, daha önce reddedilen Anayasanın dokunulmazlığı düzenleyen 83’üncü maddesi kapsamında yargılanmasının durdurulması taleplerini yeniden dile getirdi. Anayasa Mahkemesi’nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığa rağmen yargılanmasına devam edilmesi nedeniyle Anayasanın 83’üncü maddesinden ihlal kararı verdiğini hatırlatan Çelebi ve Aktar, yargılanmanın durdurulmasını talep etti. Avukat Çelebi, “Kovuşturmanın durdurulması talebimizi yeniliyoruz. Enis Berberoğlu kararı emsal alınması gereken bir karardır. Yargılamanın durmasına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

MAHKEME DEĞERLENDİRECEK

Talebi değerlendiren mahkeme, Meclis Sekreterliğine müzekkere yazılarak Uca’nın milletvekili olarak seçildiği tarihlerin ve hakkında dokunulmazlığın kaldırılasına ilişkin kararın mahkemeye gönderilmesinin istenmesine ve TBMM’den gelecek cevaba göre, yargılanmanın devam edilip edilmeyeceği konusunda yeni bir değerlendirme yapılmasını kararı aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi