Görüş Bildir

Nefesler tutuldu! Gözler 27. yeni kabine listesinin açıklanması için Davutoğlu'na çevrildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkacak kabine listesi bugün açıklanacak. Davutoğlu Cumhurbaşkanı'na kabine listesini sundu. AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede genç rekortmen vekiller ve hatırı sayılı kişilerin olması bekleniyor

Nefesler tutuldu! Gözler  27. yeni kabine listesinin açıklanması için Davutoğlu'na çevrildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkacak kabine listesi bugün açıklanacak. AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede genç ve hatırı sayılı kişilerin olması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta salı günü 64. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkarak kabine listesini Erdoğan'a sunması, akşam saatlerinde ise yeni kabine listesinin açıklanması bekleniyor. AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede, kendini kanıtlamış deneyimli isimlerle, başarılı ve genç isimler harmanlanacak.

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında hükümet kurulma süreçlerinde bir teamül oluştuğunu vurgulayan kaynaklar, bu teamüllerin yine işletileceğini, bölge ve il dengesi kriterinin de mutlaka göz önünde bulundurulacağını söylüyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerin 'tek bakan' kriterinden istisna tutulacağını belirten kaynaklar, 11'in üzerinde milletvekili çıkarılan illerden 1'den fazla bakan olabileceğini ifade ediyor. 1 Kasım'da rekor oy oranına ulaşan illerin milletvekillerinin de, bakanlık konusunda bir adım önde oldukları dile getiriliyor.

Kabinenin şekillenmesinden sonra AK Parti yönetimi de yeniden belirlenecek, parti yönetiminden bakanlıklara kaydırılan isimlerin yerlerine atama yapılacak. Meclis komisyon başkanlıkları içinse, 4 ve üzerinde milletvekili çıkarılan illerden isimler belirlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir