Görüş Bildir

Kamer Genç'e yuhlama

Tunceli'de düzenlenen Dersim'de barajlara hayır mitingine katılan kalabalık, barajlara tepki gösterirken, mitinge katılan ve konuşmak için kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç yuhalandı.

Kamer Genç'e yuhlama

Dersim Çevre Platformu bileşenlerince düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve ilçe belediye başkanlarının da katılarak destek verdikleri miting, Seyit Rıza Parkı'nda başladı. Kalabalık sloganlar eşliğinde belediye mezarlığı bölgesinde, Harçik Çayı üzerinde yapımı planlanan baraj ve HES alanına gelince, Tunceli Erzincan karayolunu çift taraflı trafiğe kapattı. Bir süre oturma eylemi yapan kitleye hitaben miting tertip komitesi adına Haydar Çetinkaya bir konuşma yaptı. Tunceli'nin tüm dere ve nehirlerinde HES ve baraj projeleri olduğunu, bunların şehri sulara boğup doğayı yaşanamaz hale getirerek halkı göçe zorladıklarını dile getiren Çetinkaya, "Kutsallarımız, ziyaretlerimiz, mezarlarımız, köylerimiz sular altında bırakılıyor" dedi.

‘YAPTIRMAMAYA KARARLIYIZ’

Mitingde konuşan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, halkın yılda bir barajlara karşı böyle güçlü bir eylem gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Tunceli'nin vadi ve mağaralarını sularla doldurup halkı göç ettirme politikaları eskiden beri vardı. Ancak bu politika şimdi de güncelleştiriliyor. Ama bu halk barajları yaptırmama konusunda kararlıdır."

Mitinge katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç kürsüye çıkınca toplanan kalabalık tepki göstermek için dağılmaya başladı.

GENÇ’E YUHALAMA ŞOKU

Genç, buraya baraj yapmayı düşünenlerin bu mitinge katılan halkın gücünü hesaba katması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: "Toplumu kale almadan baraj yapmaya kalkışanların sonunu düşünmesi lazım. Biz bunları tasvip etmiyoruz. Meclise sunduğum bir kanun tasarısıyla Munzur'un gözesinden Tunceli'ye kadar olan alanı birinci derecede sit alanı ilan edilmesini istemiştim. Bundan sonra buraya baraj yapacak aklı başında birinin çıkacağını zannetmiyorum. Biz de halkın bu mücadelesine destek vereceğiz."

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e kürsüde konuşma hakkı verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Genç'i yuhaladı. Genç kürsüde konuşurken, kalabalığın çoğu miting alanını terk etti. Vatandaşların alandan ayrılmasına konuşması ile yanıt veren Kamer Genç, "Ben kürsüye çıktığımda AK Partililer alanı terk ediyor. Ben sizin vekilinizim siz niye alanı terk ediyorsunuz" diye çıkıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi