Kılıçdaroğlu: “Terörü sadece CHP bitirebilir”

CHP iktidarında siyasetçinin değil, halkın zenginleşeceğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu, saray için çalışır. Kılıçdaroğlu, halk için çalışır” dedi. Kılıçdaroğlu, terörü sadece kendi partisinin bitireceğini de ifade etti.

Kılıçdaroğlu: “Terörü sadece CHP bitirebilir”

Kemal Kılıçdaroğlu, “13 yıldır ülkeyi tek başlarına yönetiyorlar. Ülkeyi hangi hale getirdiklerini gördünüz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ülkede huzur olması, işsizlik, taşeron işçilik, terör olmaması ve anaların ağlamaması için bir tek yolun sandığa giderek CHP'ye oy vermek olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“7 Haziran seçimlerinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kuramadı. İradesini saraya ipotek etmiş birisi zaten hükümet kuramaz. İradesini başka bir iradeye ipotek etmiş bir kişi ülkeyi de yönetemez. Normalde anayasaya, teamüllere göre yetkinin bize verilmesi gerekiyordu ama vermediler. Sanıyorlardı ki biz ağlayacağız, sızlayacağız. Ben yetkiyi saraydan değil, ben yetkiyi halktan isterim.

Sana mazotu 7 Haziran’da diyordum ki 1,5 liradan vereceğim. Ama bunların iktidarında doları tut tutabilirsen. Yükseldi. Şimdi sözüm söz 1 lira 80 kuruştan vereceğim" vaadinde bulundu.

Ben söz veriyorum. İşsizliği de bitireceğiz inşallah. Üreten Türkiye, herkesin ürettiği, kazandığı bir Türkiye olacak. Gençlere yasak getiriyorlar. Meydanlarda yasak, internette yasak, düşünceyi açıklarken yasak, çünkü onlar gençleri olağan şüpheli olarak görüyorlar. Gençlere sözüm var. Olağan şüpheli değil, bu ülkenin umudu olarak sizi görüyorum."

AK Parti'nin ülkeyi hangi hale getirdiği belli. MHP, her şeye hayır diyor. HDP denklemin dışında. Geriye bir parti kalıyor o da CHP. O da halkın partisi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Terörü bitirecek parti CHP'dir. Birliği bütünlüğü sağlayacak parti CHP'dir. Size sorabilirler. 'Neden terörü bitirecek olan parti CHP'dir' diye. Çünkü milletin bütünlüğünden, vatanın bölünmezliğinden en büyük güvenceyi verecek olan parti CHP'dir. Çünkü CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir.

Onlar köşeyi döndüler. Halk yoksullaştı. CHP iktidarında hiçbir siyasetçi köşeyi dönmeyecek. Halk zenginleşecek. Her yerde söyleyebilirsiniz. Davutoğlu, saray için çalışır. Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Halk için çalışacağız.”     

mitingin ardından, Ceyhanspor forması hediye edilen Kılıçdaroğlu, güvercin uçurdu.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz