Görüş Bildir

Meclis İdlib için kapalı toplandı

TBMM Genel Kurulu, kapalı oturumda İdlib'i görüştü. İki bakanın bilgilendirme yapacağı genel kurul salonunda, milletvekillerinin dışında sadece sağır ve dilsiz kavaslar kaldı. Oturumun tutanakları 10 yıl gizli kalacak.

Meclis İdlib için kapalı toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında açıldı. Oturumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Grup Başkanı Naci Bostancı da hazır bulundu.

Meclis Başkanı Şentop oturumu açtıktan sonra, İdlib’deki gelişmelerle ilgili iki bakanın Meclis’i bilgilendirmesini içeren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazısını okudu. Yazının ardından AK Parti’nin görüşmenin kapalı yapılması yönünde önergesi oylanarak kabul edildi. Daha sonra kapalı görüşme hazırlıkları için birleşime 5 dakika ara verildi.

GİZLİ OTURUM

Arada Meclis Genel Kurulu salonunda milletvekilleri dışında sadece sağır ve dilsiz kavaslar kaldı. Bu oturumların tutanaklarının her 2.5 dakikası başka bir stenograf tarafından tutuluyor. Böylece her stenograf salona giriş çıkışıyla birlikte konuşmaların sadece 7.5 dakikasını duyabiliyor. Normal zamanlarda birden fazla kişinin yaptığı tutanakları birleştirme işlemini Tutanak Müdürü yapıyor. Birleştirilen tutanaklar bir zarfa konarak hazır bulunan katip üyeler tarafından mumla mühürleniyor ve Tutanak Müdürü’nün odasındaki kilitli kasaya konuluyor. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar açılmayan ve kilitli kasada tutulan 43 gizli tutanak bulunuyor. Meclis kulisleri ziyaretçilere kapatıldı. Ardından görüşmelere geçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi