Görüş Bildir

Ömeroğlu Kamu başdenetçisi oldu

TBMM Genel Kurulu'nda Kamu Başdenetçiliğine Mehmet Nihat Ömeroğlu seçildi.

Ömeroğlu Kamu başdenetçisi oldu

Dördüncü turda yapılan gizli oylamada, milletvekilleri, üçüncü turda en çok oy alan Mehmet Nihat Ömeroğlu ve Halime Nuray Turcan arasında seçim yaptı.

Kullanılan 279 oyun 258'ini Mehmet Nihat Ömeroğlu, 14'ünü Halime Nuray Turcan aldı. 2 oy boş çıktı, 5 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Ömeroğlu, Kamu Başdenetçisi oldu.

Seçimlerde CHP'li milletvekilleri oy kullanmadı.

Seçimin tamamlanmasının ardından, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Mehmet Nihat Ömeroğlu

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Nihat Ömeroğlu Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde hakim üyelik yapmıştır.

Yargıtay 5. Dairesi’nde görev yaptığı dönemde HSYK'nın, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner soruşturmasına bakan Erzurum savcılarının özel yetkilerini kaldırmasına “arkadaşların hiçbir savunmasını almadan yasaya aykırı bir tarzla yetkilerini apar topar kaldırması, açıkça yargıya müdahaledir. bu, eski köhneleşmiş devlet zihniyetinin ideolojik tavrı sonucunda çıkan bir karardır” diyerek karşı çıkmıştı.

Ömeroğlu Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda görev yaptığı dönemde ise bir suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in hedef gösterilmesine neden olan TCK’nın “Türklüğü aşağılama” başlıklı 301. maddesinden suçlu bulunmasına ilişkin kararda imzası bulunan 18 Yargıtay hâkimi arasındaydı. Ömeroğlu'nın bir süre önce evlenen oğlunun nikah şahitliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi