Seçimde CHP'ye İki partiden destek

CHP’yi 7 Haziran Genel Seçimlerinde desteklemek için iki parti karar aldı, TSİP ve DHP Genel Başkanları seçimlerde CHP’yi (Cumhuriyet Halk Partisi) destekleyecek. Bu haberi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba verdi.

Seçimde CHP'ye İki partiden destek

 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi  partilerin hem aday listesi sunma yarışı, hem de birbiriyle olan rekabeti sürerken, CHP’den hamle geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Veli Ağbaba Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyerek, TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak ve DHP Genel Başkanı Celal Özcan’ın 7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde CHP’yi destekleyeceklerini anlattı.

>TSİP VE DHP’DEN CHP’YE DESTEK

>AA’nın haberine göre; Türkiye Sosyalist İşçi Partisi ve Devrimci Halk Partisi seçimlerde CHP'yi destekleme kararı almış. TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak, Ak Parti'nin karşısındaki tek alternatifin CHP olduğunu öne sürerek bu seçimlerde CHP'nin desteklenmesinin hayati önem taşıdığını da belirtti.

>DHP Genel Başkanı Celal Özcan ise cumhuriyetin kazanımlarına 13 yıldır ara verildiğini belirterek, seçimlerde tüm devrimci, sol, sosyalist kesime CHP'yi destekleme çağrısını da yineledi.

>BU SALDIRI TESADÜF DEĞİL

>Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Veli Ağbaba, Fenerbahçe otobüsüne yapılan çirkin saldırıyla alakalı da; "Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri silahlı saldırıya uğradı. Bu bir tesadüf değildir. Otobüsteki bütün Fenerbahçeliler hedef alındı. Bu konu mutlaka araştırılmalı. Kulüp başkanlarının gerilim yaratacak açıklamaları da son bulmalı ayrıca. Bu konuda Futbol Federasyonu'na da önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler