Görüş Bildir

Yeni yasama dönemi kamplarla başlayacak

Ankara’da siyaset Meclis’in açılışıyla hareketlenecek. AK Parti Kızılcahamam’da, CHP Abant’ta aynı tarihlerde üç gün sürecek kamp yapacak. HDP ve MHP Ankara’da bir günlük çalışma planı yaparken İYİ Parti’nin programı henüz netleşmedi.

Yeni yasama dönemi kamplarla başlayacak

Yeni yasama dönemine hazırlanan siyasi partilerin geleneksel hale gelen kamp programları belli oldu. AK Parti’nin 29’uncu değerlendirme ve istişare kampı 4-5-6 Ekim’de Kızılcahamam’da yapılacak. AK Parti MKYK üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve milletvekillerinin katılacağı 3 günlük kampın açılış ve kapanış konuşmalarını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Yeni yasama döneminde başta yargı paketi olmak üzere çıkarılması planlanan yasaların ele alınacağı kampta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir yılıyla ilgili değerlendirme raporunun da milletvekillerine sunulması bekleniyor. Kampta ayrıca ekonomi, dış politika gibi konularda bakanların sunum yapması planlanıyor.

CHP ABANT’TA EKONOMİ, DIŞ POLİTİKA VE YARGI KONUŞACAK

CHP Grubu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında 4-5-6 Ekim’de Bolu Abant’ta kampa girecek. “27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı” CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla açılacak. Kampta yeni yasama döneminde yürütülecek çalışmalar ele alınacak. Kampta ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz tarafından dış politika, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın moderatörlüğünde ekonomik gelişmelerle ilgili sunum yapılması planlanıyor. Yargı paketi de kampın önemli gündem maddelerinden olacak.

MHP ANKARA’DA YENİ YASAMA YILI ÖNCELİKLERİNİ BELİRLEYECEK

MHP ise yeni yasama döneminin başlayacağı 1 Ekim’den önce Ankara’da 1 günlük çalışma yapacak. 30 Eylül’de Ankara’da bir otelde yapılacak bir günlük çalışmaya MYK ve MDK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanların katılacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın toplantıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Toplantıda, yoğun bir seçim atmosferinden sonra girilen yeni dönemde MHP’nin hayata geçireceği siyaset stratejisi belirlenecektir. Toplantıda, MHP’nin yeni yasama yılındaki öncelikleri ele alınacak ve 2023’e giden süreçteki yol haritasının ayrıntıları üzerinde durulacaktır. Toplantıda, “millî mutabakat ve siyasi istikrar” anlayışının sürdürülmesi için geleceğe dair atılacak yeni adımlar tartışılacaktır. Türkiye’nin önümüzdeki yüz yılını ihata etmesi umulan Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet’in üçüncü evresini başlatan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunulacaktır” dedi.

HDP ANKARA’DA TOPLANACAK, İYİ PARTİ PROGRAMI NETLEŞMEDİ

HDP’nin yasama dönemi başlamadan önce Ankara’daki parti genel merkezinde milletvekili grubunun katılacağı bir günlük bir çalışma yapması planlanıyor. Ancak bu toplantının tarihi belli olmadı.

İYİ Parti’nin de yasama dönemi hazırlığı için bir kamp planlaması yaptığı ancak programın henüz netleşmediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi