19 milyon kişi AIDS'li ama bilmiyor!

Dünya'nın ve insanlığın tanıştığı en kötü ve çözümü olmayan hastalıklarından birisi olan AIDS ile ilgili yine oldukça ürkütücü bir tablo ortaya çıktı. Uluslararası UNAIDS adlı kuruluşunun araştırması oldukça ürkütücü sonuçları ortaya çıkardı.

19 milyon kişi AIDS'li ama bilmiyor!

Milyonlarca insanın ölümüne ve milyonlarcasının da hastalıkla boğuştuğu Dünyamızda yine çok kötü sonuçlar karşımıza çıkıyor HIV virüsü ile ilgili.

35 milyon kişiden 19 milyonu hastalığı taşıdığından habersiz.

AIDS tehlikesi devam ediyor. Uluslararası UNAIDS adlı kuruluş, hastalıkla ilgili 2013 yılı verilerini açıkladı.. Kuruluşun verilerine göre HIV virüsü taşıyan 35 milyon kişiden 19 milyonu, taşıyıcı olduğundan habersiz.. HIV taşıyıcılarının büyük çoğunluğu ise Afrika'da...

AIDS insan hayatını tehdit etmeyi sürdürüyor.

Hastalıkla ilgili çalışmalar yürüten UNAIDS adlı uluslararası kuruluş 2013 yılı verilerini açıkladı... Buna göre, HIV virüsü taşıyan 35 milyon kişiden 19 milyonu taşıyıcı olduğunu bilmiyor...

Büyük çoğunluğu Afrika'da bulunan HIV taşıyıcılarından,16 milyonunun kadın, 3,2 milyonunun da 15 yaş altı çocuklardan oluştuğu kaydedildi..

Açıklamada, şimdiye kadar yaklaşık 39 milyon kişinin hayatını kaybettiği AIDS'ten ölenlerin sayısında bu yıl az da olsa düşüş yaşandığı da belirtildi..

Kaynak: Diyarbakır Söz