Görüş Bildir

Diş kaybı ile gelen sorunlara dikkat!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş kaybı ile beraber yaşanılabilecek sorunlar hakkında bilgiler verdi.

Diş kaybı ile gelen sorunlara dikkat!

Bir veya daha fazla dişinizi herhangi bir nedenle kaybettiğinizde, ağız boşluğunuzda yavaş yavaş değişiklikler meydana gelecektir. Çok fazla diş kaybı varsa etkiler daha ciddi olabilir. Hatta çene ve yüz hattınızın estetik görünüşünde değişikler oluşabilir.

ESTETİK ETKİLERİ

Dişleriniz çene kemiğinizi uyarır. Bu yüzden diş kaybetmek kemiğin bozulmasına ve diş etlerinin küçülmesine neden olur. Kemik kaybı ne kadar fazlaysa, eksik dişlerin yerine implant kullanmak o kadar zor olur. Tam diş kaybı, çenenin küçülmesine ve yüzün sarkmasına neden olur.

PSİKOLOJİK VE DUYGUSAL ETKİLER

Ön dişlerinizi kaybederseniz, dişlerinizin eksikliğinden dolayı gülümsemenizi göstermekten sık sık utanabilirsiniz. Bir ankete göre, diş hekimlerinin yüzde 86'sından fazlası, sosyal utancın eksik dişlerle bağlantılı en önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti. Diş kaybının sosyal, psikolojik ve duygusal sonuçları kişinin yaşam kalitesini ve başkalarıyla etkileşimini olumsuz etkileyebilir. Diş kaybı ayrıca konuşma sorunlarına neden olabilir.

BESLENMENİZE ETKİLERİ

Eksik dişlere sahip olmak, yemek yemede zorluk yaratabilir. Ayrıca, kapanışı düzeltmek için ortodontik tedavi gerektiren ciddi ısırma sorunlarına neden olabilen çarpık dişlere neden olur. Önemli miktarda eksik diş, yiyecekleri çiğnemede zorluğa neden olabilir. Tüm dişlerini kaybeden hastalar, çiğneme sorunları nedeniyle bazı yiyeceklerden kaçınarak daha yumuşak yiyecekleri tercih etmenize sebep olabilir.

Eksik dişleriniz varsa vakit kaybetmeden diş hekiminize gidilmesi gerektiğini ifade eden Dt. Kökdemir, bu ziyaretler esnasında implant gibi en uygun tedavinin planlanacağını paylaştı.

Diş implantları ve implant destekli porselen kaplamalar en konforlu ve kalıcı çözümdür. Birçok hasta bu tedavileri gerçek dişlerin görünümüne ve işlevine benzediği için seçmektedir. Ayrıca unutmayın ki, eksik dişlerinizi tedavi ettirmekle genel sağlığınızı etkileyebilecek ciddi sorunları da önlemiş olursunuz.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi