Dişçi korkusunu filmle aşıyorlar!

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne gelen çocukların diş tedavisi, çizgi film de izledikleri özel oyun odasında yapılıyor. Çocuklar, dişki korkusunu böylece aşmış oluyorlar. Hastane Başhekimi Dr. Bülent İnceoğlu, Ağız ve Diş tedavisin yansıra, çocukları sağlık açısından da bilgilendirdiklerini söyledi.

Dişçi korkusunu filmle aşıyorlar!

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yetişkinler kadar küçük çocukların da, ağız ve diş sağlığında yeniliklerle hizmet vermeye devam ederken, hastaneye gelen çocukların diş tedavisi özel oyun odasında yapılıyor.Bir tarafta çizgi film izliyorlar, diğer tarafta diş tedavileri yapılıyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL POLİKLİNİK

Diyarbakır'ın yansıra, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde 3ağız ve Diş" alanında sağlık hizmeti veren, Üçkuyu Mevkiindeki ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi, çocuk hastaları için özel poliklinikler oluşturdu. Çocuk Diş Tedavi Polikliniğinde, diş hekimlerinin tedavi sırasında giyecekleri önlükten, kullandıkları cerrahi malzemelere kadar herşey çocuklara özel olarak hazırlanarak, hizmet veriliyor.

HEM ÇİZGİ FİLM, HEM TEDAVİ

Hasta çocuklar kendileri için hazırlanan Pedodontik kilinikte, hem çizgi filim izliyorlar, hem de tedavileri yapılıyor.  Çocuklar böylece diş hekimi ve tedavisi korkusunu aşıyorlar, hem de büyük bir mutluluk içerisinde, tedavilerini gerçekleştirerek, hastaneden ayrılıyorlar.

YENİLİKLERLE DİKKAT ÇEKİYORLAR

Yenilikleriyle dikkatleri üzerine çeken Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent İnceoğlu,  diş tedavisinde çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

Çocuk Diş Tedavi Polikliniğinin tedavi ortamını oyun alanına dönüştürdüklerini belirten İnceoğlu şöyle dedi;

KORUYUCU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

"Çocuklarımız diş tedavisi yerine bir oyun ortamına geldiğini hissediyor. Onların dişçi korkusunu yenmek için çizgi film yöntemini uygulamaya başladık. Çocuklara izletilen çizgi filmlerin yanı sıra onlara diş sağlığıyla ilgili bilgileri içeren videolar da izletiyoruz. Yavrularımız çizgi film izlerken tedavi oluyor ve bu durum onları çok mutlu ediyor. Annelerde, babalarda çocuklarıyla birlikte, mutlu ve hoş bir ortamda, tedavinin gerçekleşmesi karşısında, bizlere memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Tabii burada amaçlarımızdan bir tanesi koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektir. Çocuklarda çürümeyi önlemek için flor uygulaması yapılıyor. Bu uygulamayı devletimiz de destekliyor. Çocukların dişinde oluşan çatlakları çürükler yayılmasın diye bir plakla kaplıyoruz.."

Merkeze tedaviye gelen çocuklar ise, çizgi film izlerken, tedavi olmanın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, hekimlere teşekkür ediyorlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler