Görüş Bildir

Gezici ekiplerle, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocuklara ulaşılacak

Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Gezici ekiplerle, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocuklara ulaşılacak

Acar, bu yıl 21-27 Nisan tarihleri arasında Avrupa ülkeleri ile birlikte düzenlenen aşı haftası ile ilgili açıklama yaptı. Ülkemizde aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısının 11 olduğunu belirten Acar, bu yıl Avrupa ülkeleri ile birlikte 7. si kutlanacak olan aşı haftasında, sağlık personeli ve toplumun aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki hassasiyetlerini artırmayı ve bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

                

BÖLGEDE GEZİCİ AŞILAMA

Bu yıl gezici ekiplerle saha çalışmalarına hız vereceklerini belirten Acar, öncelikle 5 yas altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Aşılama hizmetlerinin, bebekleri, çocukları ve erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmeti olduğuna dikkat çeken Acar, aşı uygulamalarının aile sağlık merkezleri ve hastanelerde yapıldığını söyledi.

Aşılamanın sağlık bakanlığının kurum ve kuruluşlarında ücretsiz uygulandığını belirten Acar, "Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı ise aşıdır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi