Görüş Bildir

Fazla kilolular dikkat! Bu gıdalar obeziteye karşı savaş açıyor

Bugün dünyada bir numaralı halk sağlığı problemi olarak kabul edilen obeziteye karşı mücadelede, doğru gıdaların seçiminin hastalıktan etkili korunma biçimi olduğu belirtildi.Kırklareli lüleburgaz Özel Balkan Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, "Fazla kilolar çeşitli hastalıkları beraberinde getiriyor. Sağlıklı ve fit olmak için, hareketli bir yaşam tarzının yanı sıra doğru besinleri tercih etmek de gerekli" dedi.

Fazla kilolular dikkat! Bu gıdalar obeziteye karşı savaş açıyor

Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, obezitenin, diyabetten hipertansiyona, kalp hastalıklarından solunum yetersizliğine kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığını kaydetti. Obezite ile mücadele yöntemleri içinde bilinçli egzersiz ve hareketli bir yaşam öneren Op. Dr. Tepeli, doğru gıdalarının seçiminin ise bu yaşam tarzının ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini söyledi.

YOĞURDU SOFRADAN EKSİK ETMEYİN

Obezite ile savaşta önerilen gıdalardan birisinin yoğurt olduğunu belirten Genel Cerrahı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli," Yoğurt, içerdiği yüksek protein ve kalsiyum oranı ile sağlıklı beslenme programlarının en etkili besinlerindendir. Kalsiyum içeriği ile yağların yakımını destekleyerek depolanmasını engeller. İçerdiği faydalı bakteriler sayesinde bağırsak sağlığında iyileşme sağlar ve metabolizma hızı üzerinde olumlu etkisi vardır" diye konuştu.

YEŞİL ÇAY YAĞLANMAYI AZALTIYOR

Yeşil çayın da araştırmalara göre iştah baskılayıcı özelliği olduğunu bildiren Op. Dr. Tepeli, "Yeşil çay, içerdiği antioksidan özelliği sayesinde özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azaltır, metabolizma hızını artırır ve bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar" dedi.

KIRMIZI ET TEHLİKELİ

Op. Dr. Tepeli, obezite ile savaşta kırmızı ete de bir pencere açarak, "Kolesterol içeriği sebebiyle tüketimine dikkat edilmesi gereken kırmızı et, içerdiği yüksek protein miktarı sayesinde kas yapısını geliştirici ve metabolizmayı arttırıcı etki yapar" ifadelerini kaydetti.

SEBZE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR, İŞTAHI BASTIRIYOR

Kırklareli Lüleburgaz Özel Balkan Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, obezite ile mücadelede sebzelere ise önemli rol düştüğünü kaydetti. Op. Dr. Tepeli, "Sebzeler yüksek orandaki lif içeriği sayesinde, tok tutucu ve iştah baskılayıcı özelliğe sahiptir. Tüm bu özelliklerinin yanında kalorisi düşük olması sebebi ile sindirilirken verdiği enerji de yakılır. Metabolizmayı hızlandıran ve zayıflamaya yardımcı bu besinleri mutlaka beslenme planımıza ekleyelim. Sağlıklı beslenme kişinin kilo vermesine ve iştahını kontrol etmesine her zaman yardımcı olacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi