Saç ekimi için yurt dışına çıkmanıza gerek yok! Türkiye estetikte birinci oldu

Estetik uygulama deyince akla ilk gelen ülkenin Türkiye olduğu, sayısal veriler ile ispatlandı. Günde ortalama 200 kişiye saç ekimi operasyonu yapıldığı açıklandı

Saç ekimi için yurt dışına çıkmanıza gerek yok! Türkiye estetikte birinci oldu

Estetik uygulama deyince akla ilk gelen ülkenin Türkiye olduğu, sayısal veriler ile ispatlandı. Günde ortalama 200 kişiye saç ekimi operasyonu yapıldığı açıklandı

Türkiye'nin, estetik uygulamalar içinde önemli yer tutan saç ekiminde dünya birincisi olduğu ve günde ortalama 200 hastaya işlem yapıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık sağlık hizmet sunumunun turizm alanında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Türkiye'nin yakın gelecekle ilgili hedefleri arasında sağlık turizminin bulunduğunu vurgulayan Tontuş, bu alanda hem gelişmiş ülkelerin kalitesinde hem de çok daha uygun maliyetle hizmet verildiğini belirtti. Tontuş, "Yüksek donanımlı ve son teknolojinin imkanlarından yararlanılarak sunulan sağlık hizmetinde Türkiye artık bir dünya markası olmak için çalışmaktadır" dedi.

Türkiye'nin tıbbi tedavilerin, yaşlılara ve engellilere yönelik hizmetlerin yanı sıra estetik cerrahi uygulamalarda da dünya sağlık turizminde öncü olduğunu ifade eden Tontuş, estetik müdahaleler içinde saç ekiminin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekti. Tontuş, şunları kaydetti: "Sınırı aşarak başka bir ülkeye özellikli bir işlem için gidenler arasında dünyada en yüksek oran, saç ekimine ait. Bu açıdan bakıldığında saç ekiminde dünyada en fazla turist kabul eden ülke Türkiye. Saç ekiminde dünyada birinciyiz. Türkiye'de günlük ortalama 200 hasta saç ektiriyor. Bu sayı hafta sonları daha da artıyor."

EN ÇOK KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN GELİYOR

Tontuş, estetik müdahale içinde en çok saç ekiminin yapılmasının çeşitli nedenleri olduğunu ifade ederek, uygulama öncesi ve sonrasında kişinin sosyal yaşamdan kopmadığını belirtti. Uygulama süresinin çok uzun olmadığını vurgulayan Tontuş, "Başka bir ülkeden bu uygulama için Türkiye'ye gelen kişinin ilk gün yapılan tetkikleri sonrasında ertesi gün uygulama gerçekleştirilebiliyor. Uygulama sonrasında kişi, sosyal hayatın içinde yaşamına devam edebiliyor" dedi. Tontuş, saç ekiminin kanser tedavisi ya da cerrahi uygulamalardan farklı olarak kişinin yaşam kalitesini düşürmediğini anlatarak, bunun önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Bu uygulamayı yaptıracak kişilerin, sosyo-kültürel aktivitelerin fazla olduğu illeri tercih ettiğinin de altını çizen Tontuş, turistlerin uygulama sonrasında da bölgeyi gezdiğini anlattı. Tontuş, saç ekimi için özellikle uçakla ortalama üç saat sürebilen ülkelerin tercih edildiğine işaret ederek, "Bu açıdan da özellikle Ortadoğu ülkeleri, Almanya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Mısır, Libya önemli yer tutmaktadır çünkü işlem birkaç saat sürmektedir ve sonrasında iki gün de turistlik gezi yapılabilmektedir. Saç ekimi için gelenler yaklaşık 5 gün içinde ülkelerine dönüyor. Ancak uygulamadan iki gün sonra da dönebilirler" diye konuştu.

Türkiye'yi saç ekimi uygulaması için en çok Katar ve Kuveyt gibi Körfez ülkeleri vatandaşlarının tercih ettiğini söyleyen Tontuş, bu ülkelerdeki saç dökülme oranın yüksek olduğunu dile getirdi. Tontuş, şöyle devam etti: "Saç ekimi Türkiye'den sonra en çok Hindistan ve Tayland'da yapılıyor. Ülke seçiminde mesafenin kısa olması önem taşıyor. Bu nedenle, bu işin iyi yapıldığı en yakın ülke tercih ediliyor. Ülkemizde, uygulamanın maliyeti de aynı kalitede hizmet verilen ülkelerden daha uygun. Bu nedenle, Türkiye dünyada saç ekimi için en ideal ülkedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz