Görüş Bildir

Sağlıklı yaşamak için Nar tüketmek çok önemli

Sağlıklı yaşamın sırrının doğal beslenmeden geçtiğini belirten uzmanlar, günümüzde temiz gıdanın herkes için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Sağlıklı yaşamak için Nar tüketmek çok önemli

Sağlıklı bir yaşamın sırrı doğal ve dengeli beslenmekten geçiyor. Uzmanlar, özellikle temiz gıdaya ulaşmanın günümüzde hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, doğal beslemenin birçok hastalıktan da koruduğunu belirtiyor. Bu kapsamda Aydın’da, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer’in katılımıyla düzenlenen “Ne Yesek” konulu söyleşinde de sağlıklı beslenme masaya yatırıldı.

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter Uzm. Mustafa Aslan’ın da dinleyiciler arasında yer aldığı söyleşiye akademisyenler ve öğrenci katıldı.

TEMİZ GIDA ÇOK ÖNEMLİ

gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinen kemal özer, çağımızda temiz gıdanın herkes için hayati önem taşıdığını vurgulayarak doğallığıyla oynanmış, kimyasallarla zehirli hale getirilmiş sağlıksız gıdaları tüketenlerin er ya da geç sağlığını kaybedeceklerini söyledi. verimliliği arttırmak adına tohumlara yapılan müdahalelerin, ürünün yapısını bozduğunu ve bunların artık gıda değil bir zehir olduğunu ifade eden özer, yeni doğan bebeklerin organ yetmezliğinden ölümü, mide kanserleri ve ortalama yaşam süresinin kısalmasının sebebinin endüstriyel ürünler olduğunu belirtti. söyleşinin sonunda adü rektörü prof. dr. cavit bircan, kemal özer’e teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

SAĞLIKLI BESLENMENİN SIRRI BALIKTA GİZLİ

Sağlıklı beslenme denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden biri de balık. Protein içeriği bakımından oldukça zengin olan balığın, yumurta, et ve süt gibi iyi kaliteli protein kaynağı olduğunu belirtiliyor. Balıketi, A, D, K vitamini ve B grubu vitaminler (B1, B2, B6, B12) açısından zengindir. Balık ayrıca, iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko mineralleri bakımından da iyi bir kaynaktır. İnsan vücudunda üretilemeyen ve bu nedenle mutlaka besinler yoluyla vücuda alınması gereken yağ asitlerinden olan çoklu doymamış yağ asitleri, eikosapentoenoik asit ve dokosaheksaenoik asidinin en önemli kaynaklarındandır.

SEBZE VE MEYVELERİN BESİN DEĞERLERİ

Ananas: Potasyum, fosfor, demir, A ve C vitamini içerir. Toksin atıcıdır. Cilt sağlığına da iyi gelir.

Armut: Fosfor, kalsiyum ve potasyumdan zengindir. Kalp kaslarının düzenli çalışmasına fayda sağlar. Tansiyon ayarlamasında etkilidir. Posadan zenginliği nedeniyle bağırsakları çalıştırır.

Avakado: Potasyum, magnezyum, A ve E vitamini içerir. Kabızlığa iyi gelir.

Dut: C ve B vitamini ile bol lif içermesinin dışında kalsiyum zenginidir. Bağırsakları çalıştırıp, idrar söktürmeye yardımcı olur.

Elma: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid içerir. Bağırsak sisteminin korunmasında faydalıdır. Kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra kan şekerini kontrol altında tutar.

Erik: Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. A ve C vitamini ile kalsiyumdan zengindir.

Kiraz: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir. İdrar söktürücüdür. Vücudun su dengesini sağlalaya yardımcı olur.

İncir: Bol posa, kasiyum, fosfor ve magnezyum içerir. Sindirime yardımcı bir meyvedir. Üzüm: Sindirim sistemi üzerinde faydalıdır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca potasyum ve C vitamini deposudur.

Greyfurt: Folik asit, potasyum ve C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hücre yenilenmesine katkı sağlar. Güçlü bir antioksidandır.

Nar: Kansere karşı koruyucu meyveler arasındadır. C vitamini, demir ve potasyum deposudur. Çok güçlü antioksidandır.

Mandalina: C ve A vitamini ile potasyum yönünden zengindir. Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

Kivi: C vitamini deposudur. Yaşlanmayı geciktirir, cilde iyi gelir ve güçlü bir antioksidandır.

Portakal: Bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini ve flovanoid denilen antioksidan deposudur. Kansızlığa iyi gelir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi