Görüş Bildir

Turizm elçisi gibi “cerrah”

Plastik Cerrah Op. Dr. Ubur, çok sayıda ülkeden gelen hastalara sihirli elleriyle estetik ameliyatları gerçekleştirerek, Diyarbakır’da sağlık turizminin gelişmesinde öncü isim oldu.

Turizm elçisi gibi “cerrah”

Başarılı ameliyatları sayesinde ünü tüm dünyaya yayılan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Can Ubur, çok sayıda ülkeden gelen hastalara sihirli elleriyle estetik ameliyatları gerçekleştiriyor. Diyarbakır’da sağlık turizminin gelişmesine de katkı sunan başarılı cerrahın kliniğinde ameliyat olan hastalar memnun şekilde ülkelerine dönüyor.

KISA SÜREDE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Mehmet Can Ubur, Diyarbakır’da çok sayıda başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi ve kısa sürede dikkatleri kendine çekmeyi başardı.

HASTALAR SOSYAL MEDYADAN ULAŞIYOR

Ardından ünü tüm dünyaya yayılan başarılı cerrahı Avrupa’dan ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda hasta tercih etmeye başladı. Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Op. Dr. Mehmet Can Ubur’a bu mecralardan ulaşan hastalar Diyarbakır’a gelerek, tedavi oluyorlar.

DETAYLI MUAYENENİN ARDINDAN BAŞARILI AMELİYATLAR…

Bu hastalardan biri de burun estetiği yaptırmak isteyen Ukrayna vatandaşı Viktoriia Drutsa (25)… Op. Dr. Mehmet Can Ubur’un başarısını sosyal medyadan duyan Drutsa, eşini de yanına alarak, Diyarbakır’a geldi. Detaylı muayenenin ardından ameliyat olan Drutsa, burun estetiği yaptırmak istediğini ancak ülkesinde işinde başarılı bir cerrah bulamadığı için yabancı ülkelerden doktor arayışına girdiğini söyledi.

“BAŞARILI AMELİYATLARI GÖRDÜKTEN SONRA, HEMEN KARAR VERDİM”

Daha sonra İnstagram’da Op. Dr. Ubur’u keşfettiğini ifade eden Drutsa, “Ukrayna’nın Odessa şehrinden geldik. Uzun zamandır burun estetik ameliyatını yapmayı düşünüyordum, Op. Dr. Mehmet Can Ubur’un yaptığı başarılı ameliyatları sosyal medyada gördükten sonra, hemen karar verdim ve onunla irtibata geçtim” dedi.

Türkiye’deki cerrahları ve Op. Dr. Mehmet Can Ubur’u başarılı bulduğunu belirten Drutsa, “Ubur’un zaten Instagram’da ameliyatlarını gördüğümde bu doktordan başka hiçbir doktoru araştırmadım. Biliyorum ki Türkiye’de plastik cerrahi çok iyi gelişmiştir. O yüzden Türkiye’de doktor araştırıyordum ve buldum” diye konuştu.

“RUSYA, UKRAYNA, ALMANYA VE IRAK’TAN ÇOK SAYIDA HASTA BİZİ TERCİH EDİYOR”

Op. Dr. Mehmet Can Ubur ise, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte doktorların da bu alana yöneldiklerine dikkati çekti.

Bu sayede çok sayıda hastayla irtibat kurduğunu aktaran Op. Dr. Mehmet Can Ubur, “Bölge halkı daha önceden Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere tedai olmaya gidiyordu. Şimdi ise sosyal medya sayesinde buradaki doktorlar başarılarını bu mecrada gösterebiliyorlar. Bu da yurtdışından bile hastaların Diyarbakır’a kadar gelmesini sağlıyor. Sosyal meydanını aktifleşmesiyle birlikte doktorlar artık küçük bir yerde bile olsalar, kendilerini kanıtlayabiliyor. Bu da yurtdışından hastaların gelmesine neden olabiliyor. Hasta doktorunu sosyal medya üzerinden görüyor ve online olarak görüşüyor. Bu görüşmede merak ettiği tüm bilgileri öğreniyor. Ameliyatla ilgili korku ve şüpheleri varsa bunlardan arınarak, Diyarbakır’a gelip tedavi oluyorlar. O yüzden son bir ay içerisinde yurtdışından bayağı hastamız burada tedavi olmak için geldi. Bunun katlanarak, devam edeceğini düşünüyoruz. Daha çok Rusya, Ukrayna, Almanya ve Irak’tan çok sayıda hasta bizi tercih ediyor. Komşu ülkelerin yanında Avrupa’dan da çok sayıda hasta sağlık turizmi kapsamında Diyarbakır’a gelmeye başladılar” şeklinde konuştu.

BURUN AMELİYATLARINDA BAŞARI BÜYÜK

Daha çok meme büyütme ve küçültme, renoplasti, kaş kaldırma, gamze estetiği, yanak inceltme ameliyatlarını yaptığını anlatan Op. Dr. Mehmet Can Ubur, özellikle burun ameliyatlarında çok başarılı olduklarını ve ameliyat sonrası morarma olmadan 8-10 gün içinde burnun yeni halini aldığını aktardı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi