Görüş Bildir

Yüz cildinize zarar vermeyin! Yüzünüzü sıcak suyla yıkamayın

Hemen herkesin günlük hayatta sık yaptığı yüz yıkamada bilinmesi gerekenler neler? Yüzümüzü sıcak suyla mı yıkamalıyız yoksa… İşte yüz yıkamasıyla ilgili uzmanların görüşleri.

Yüz cildinize zarar vermeyin! Yüzünüzü sıcak suyla yıkamayın

Dermatologlara göre yüzümüzü sıcak suyla yıkamamız cildimizi tahriş ediyor ve cildin bozulmasına yol açıyor.

Yüz yıkamak her ne kadar oldukça basit gibi görünen bir işlem olsa da aslında yüz yıkarken yaptığınız hatalardan dolayı cildinize zarar veriyor olabilirsiniz. Genelde insanların yüzlerini yıkarlarken sıklıkla yaptıkları bazı hatalar vardır.

Yüzümüzü yıkamamızın amacı; doğal dengesini bozmadan cildin yüzeyindeki pası, fazla cilt yağını, birikmiş kiri temizlemektir. Bazı insanlar ciltlerini sadece su kullanarak temizlemeyi tercih ederler.

YÜZ DERİSİNE ZARAR VERİYOR

Uzmanlara göre, sıcak su yüz cildi için zararlı. Özellikle duşta sıcak su kullanılması ve suyun şiddetli akması, yüz derisine ciddi zarar veriyor.

Avustralyalı dermatoloji uzmanı Kaye Scott, her gün duşta sıcak su ile yüz yıkamanın sakıncalarını "Sıcak duş, yanaklardaki kırılgan kılcal damar ağlarını etkileyerek yüzde görünür, bozulmuş cilt koşullarına yol açıyor" diyerek özetledi.

PEKİ YÜZÜMÜZÜ NASIL YIKAMALIYIZ?

Yüzün günde 2-3 defadan fazla yıkanması yüz cildine zarar verebiliyor.      

Yüz yıkanırken sert temizleyicilerden de uzak durmak gerekir. Sert temizleyiciler cildi tahriş ederler bu nedenle doğal içerikli temizleyiciler kullanılmalı.

Yüzünüzü çok sıcak suyla yıkamayın. Bu konu özellikle kışın oldukça önemlidir. Çünkü kış aylarında soğuk havalar zaten cildinizde kurumaya neden olur. Sıcak suyla yüzünüzü yıkayarak cildinizdeki kurumayı daha da artırmış olursunuz. İster lavaboda ister duşta sıcak su kullanmayın. Duştayken mümkün olduğunca ılık su kullanın. Lavaboda da soğuk su veya oldukça ılık su kullanın.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi