Tarihi Gün!

Türkiye futbolunda Play-Off sisteminin uygulanmaya başladığı 1992’den bu yana hiçbir Diyarbakır takımı Play-Off’lardan üst lige çıkamadı.

 Tarihi Gün!

Diyarbakır takımları bugüne kadar 15 kez Play-Off’lara katılmalarına rağmen üst liglere adım atamadılar. Daha önce iki kez bu şansı kaybeden Diyarbekirspor’umuz,bu alanda ilki başaran ilk takım olmak istiyor.

Yeşil-Kırmızılı takım Play-Off’ta şampiyon olursa teknik direktör Namık Altunsoy yönetimindeki teknik heyet ve futbolcu kadrosu da bu anlamda tarihe geçmiş olacak.

BUGÜN RÖVANŞ MAÇINA ÇIKACAK

Diyarbekirspor, Play-Off yarı final ikinci maçına yarın taraftarlarının huzurunda çıkacak. Perşembe günü deplasmanda

-0 yenerek final için büyük avantaj elde ettiği Adliyespor’u Atatürk Stadı’nda ağırlayacak olan Diyarbekirspor, rakibini bir kez daha mağlup edip finale yükselmek istiyor. Yeşil-Kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Erhan ve Enis dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Maçın bilet fiyatları kale arkası TL,maraton 5 TL, kapalı 10 TL ve numaralı 15 TL olarak açıklandı.

İKİNCİ FİNALİST BODRUM’DA BELLİ OLACAK

Atatürk Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı İstanbul bölgesi hakemi Mert Güzenge yönetecek. Diyarbekirspor’un olası finaldeki rakibi de bugün belli olacak. Bodrumspor-Ofspor maçı Bodrum’da saat 16.00’da başlayacak. Trabzon’da oynanan ilk maçı Ofspor 1-0 kazanmıştı. Her türlü galibiyet,beraberlik ve gollü tek farklı yenilgilerde Ofspor finale kalacak. 1-0’lık Bodrumspor galibiyetinde maç uzayacak, Bodrumspor’un iki farklı galibiyeti ise turu geçmesini sağlayacak.

DİYARBEKİRSPOR TURU NASIL GEÇECEK?

Bu sezon kez karşılaştığı rakibini 2 kez yenip 1 kez de berabere kalan Diyarbekirspor,rakibine 4 gol atıp kalesinde gol görmedi. Her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 farklı yenilgiler de Diyarbekirspor turu geçen taraf olacak.

-0’lık yenilgide maç uzatmaya giderken,4 ve üzerindeki farklı konuk takım galibiyetlerinde ise Adliyespor finale kalacak. Diyarbekirspor, mücizeye imkan vermemek için sahada büyük bir disiplin içinde mücadele etmenin hesaplarını yapıyor. Bugün kü maçın hemen ardında final maçının günü, yeri ve saati TFF tarafından ilan edilecek. Diyarbekirspor, final maçının oynanacağı kente giderek kampa girecek.

SON HAZIRLIKLAR BİTTİ

Seyrantepe Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen idman, düz koşu, ısınma hareketleri ile başlayıp dar alanda çift kale maçla devam etti. Teknik heyet takımı iki gruba ayırarak taktiksel amaçlı maç yaptırırken, ortaya konulan başarılı hareketler alkış topladı. Futbolcuların maç havasını aratmayan coşkusu ve isteği teknik heyeti memnun etti. Teknik Direktör Namık Altunsoy, 2. Lig’e çıkmak için önlerinde sadece iki engel kaldığına dikkat çekerek oyuncularından tüm benlikleri ile motive olarak var güçleriyle mücadele etmelerini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz