Görüş Bildir

Bağlar’lı ikiz kızlar kickboks’ta tarih yazdı

Bağlar Şehit Hatip Çağlar Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ikiz kardeşler Reyhan ve Nevroz Oruç, Kickboks’ta tarihi başarılara imza atarak hem ilçenin hem Diyarbakır’ın guru oldu.

Bağlar’lı ikiz kızlar kickboks’ta tarih yazdı

Dünya şampiyonluğu ve dünya beşinciliği kazanan ikizlerle bir araya gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hediye takdim ettiği sporcuların  başarısıyla büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi. Beyoğlu,”Ülke olarak sporda altın çağımızı yaşıyoruz. Bunun mimarı da hiç kuşkusuz sporun içinden gelen, gençliğe ve spora hak ettiği değeri veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUT’LA BERABER BEYOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

İkiz kardeş olan Reyhan Oruç ve Nevroz Oruç ,Kickboks’ta tarihi başarılara imza attı. Dokuzuncu sınıf öğrencisi olan ikizlerden Reyhan Oruç,46 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleşen  7. Turkish Open Wako Dünya Kupası’nda yıldız bayanlarda 42 kiloda dünya şampiyonu oldu. Aynı kilo ve kategoride yarışan Nevroz Oruç, beşincilik elde etti. İkiz kız kardeşlerin başarısı büyük yankı uyandırdı.

Dünyanın bir çok yerinden yüzlerce sporcunun katılımıyla İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda tarihe geçen başarılara imza atan Oruç kardeşleri kabul eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,kızların hayat hikayesi, spordaki azimli mücadeleleri ve başarılarından çok etkilendiğini ifade ederek hem Bağlar hem Diyarbakır adına elde ettikleri başarı için tebrik etti.  Ziyarete Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve okul yöneticileri de  katıldı.

İnanç ve azmin karşısında hiçbir engelin duramayacağını kaydeden Beyoğlu,Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sporda altın çağını yaşadığına işaret etti.

“ÜLKEMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE SPORDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Beyoğlu,”Bölgemizdeki çocukların ne kadar yetenekli olduğunu ortaya koymak suretiyle, şehrimize kazandırmış olduğunuz takdire şayan başarı için sizlerle gurur duyuyoruz. Ülkemiz nereden nereye geldi.  Sporda altın çağımızı yaşıyoruz. Bunun mimarı da hiç kuşkusuz sporun içinden gelen, gençliğe ve spora hak ettiği değeri veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.Türkiye’miz Cumhurbaşkanımızın  liderliğinde yaptığı alt yapı yatırımları, tesisleşme hamleleri, spora ve sporcuya verilen değer ve destekle son dönemlerde önemli başarılara imza atarak tarih yazmaktadır. Başarı için imkan sağlamanın ötesinde ger başarıdan sonra sporcuları ve antrenörleri arayıp tebrik eden bir devlet başkanımız var.Sizlerin bu başarısı da bu anlamda oldukça değerlidir. İlerleyen dönemlerde çok daha büyük başarılara imza atacağınıza ve bunu örnek alarak spora teşvik olan diğer gençlerimizin, çocuklarımızın da başarıdan başarıya koşacağına olan inancımız tamdır.”dedi.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise elde edilen başarının Bağlar adına oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek spora ve sporcuya olan desteğinden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi