Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılımıyla bugün açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Vodafone Arena'da 3 bin kişilik davetli grubu da yer alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu da açılışı onurlandıracak.

Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılımıyla bugün açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Vodafone Arena'da 3 bin kişilik davetli grubu da yer alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu da açılışı onurlandıracak.

Beşiktaş'ın gururu Vodafone Arena Stadı bugün görkemli bir törenle futbola 'Merhaba' diyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 17.00'de başlayacak açılış töreninde kurdeleyi kesecek. Erdoğan, stadın santrasında sembolik olarak başlama vuruşunu da yapacak. Divan kurulu üyeleri, sicil kurulu üyeleri ve çok sayıda özel davetlinin yer alacağı açılış devlet protokolüne göre yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ankara'dan davet edilen çok sayıda devlet adamının açılışa katılacağı öğrenildi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de davetliler arasında.

BAŞKANLAR DA ÇAĞRILDI

Açılışa Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 17 Süper Lig kulübünün başkanlarını da davet etti. Ancak G.Saray Başkanı Dursun Özbek ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra İsviçre'de bulunan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da bu önemli günde bulunamayacak. Beşiktaş'ın çağırdığı eski teknik direktörlerden Slaven Bilic ve Lucescu maçları olduğu için gelemiyor. Ancak Del Bosque, Milic, Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba gibi eski hocalar ve camianın sembol isimleri de bu açılışa katılacaklarını bildirdiler.

FUTBOLCULAR KAMPTA

Beşiktaş takımından oyuncular ve teknik ekipten kimse açılışta yer almayacak. Başkan Fikret Orman bir gün sonra maçı olan takımın, bu açılışa katılmayacağını bildirdi. Orman bu konuya şöyle açıklık getirdi:  "Futbol takımının açılışı, taraftarla ve maçla olur. Onlar açılışı Bursaspor maçıyla yapacaklar. O yüzden bu açılışta olmayacaklar. Konsantrasyonunu ve motivasyonunu buna göre ayarlasınlar."

ARENA'DA İLK İDMAN

Beşiktaş, Bursaspor maçının dünkü idmanını Vodafone Arena'da yaptı. Takımın stada alışması için yapılan çalışma kondisyon ve taktik ağırlıklı geçti. Çift kale ve şut çalışmasıyla idman sona erdi. Çalışmayı Başkan Fikret Orman ve İkinci Başkan A.Nur Çebi'nin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve Schuster de izledi. Beşiktaş bugün son idmanını 17.00'de yapıp, kampa girecek.

“HEYKELİMİ İSTEMEM”

Başkan Fikret Orman, Lig TV'ye verdiği röportajda yaşarken heykelinin dikilmesi gerektiği önerisine itiraz etti. Orman, "Ben böyle bir şey istemem. İstersem farklı şeyler söylenir" dedi. Bunu hak edip etmediğine ise Orman, "Buna Beşiktaşlılar karar verir. Mütevazı olmak güzel bir şey ama fazla tevazuyu da doğru bulmuyorum. Gerçekten önemli çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz" yorumu yaptı.

15.30'DA GİRİLECEK!

Divan üyeleri Arena'ya 15.30'da alınacak. 16.30'da tören alanına geçilecek ve 17.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu stada gelecek. Orman ve Erdoğan'ın açılış konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı ve davetliler stadı gezip hatıra fotoğrafı çektirecek.

İDO'DA EK SEFER

İstanbul Deniz Otobüsleri, Beşiktaş'ın Arena'daki açılış maçı olan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşması öncesi ve sonrasında ek seferler düzenleyecek. Yarın oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak maça İstanbul dışından gelecek Beşiktaşlı taraftarlar için İDO'nun müsabaka öncesi ve sonrasında düzenleyeceği ek seferlerle hizmet vereceği bildirildi.

EKSİ 3,5 METREDE MAÇ

İşte Arena'yı farklı kılan o özellikler:

1-Haziran 2013'te yıkılan tarihi İnönü Stadı'nın yerine yaklaşık 3 yılda tamamlanabildi.

 2-İlk resmi futbol maçı yarın oynanacak.

 3-Stadın maliyeti 350 milyon TL'yi buldu.

 4-Vodafone, stadın isim sponsorluğu için Beşiktaş'a yıllık 10 milyon dolar ödeyecek.

 5-Statta son teknoloji dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağları var.

 6-Futbol maçlarının dışında stat bir turizm, eğlence merkezi olarak da kullanılacak.

 7-Müze, Kartal Yuvası ve moda merkezi de aynı yapının içinde taraftara hizmet veriyor.

 8-Türkiye'de ilk kez maçlar deniz seviyesinden tam 3.5 metre daha aşağıda oynanacak.

 9-Türkiye'de bir statta ilk kez hibrit çim uygulaması Vodafone Arena ile hayata geçiyor. 10-Alttan ısıtma ve soğutma sistemi ve drenaj sistemi var, bu sistem çimleri koruyacak.

 11-Tribünler C90 görüş açısına sahip. Her noktadan sahanın tamamı görülebiliyor.

 12-Açılır kapanır koltukların bulunduğu tribünlerin 1. katı %26, 2. katı %38 eğime sahip.

 13-Kale arkası tribün ile saha arası mesafe 7.95 metre, taç çizgisiyle ise 6.15 metre.

 14-İtalyan firmasının uzmanlığında yapılan ses sistemi kale arkası skorbordun yanında toplanacak ve 184 desibel ses kayba uğramayacak.

 15-Statta çeşitli açıları gören 787 özel güvenlik kamera ve yüz tanıma sistemi var. Güvenlik odasında da 14 kişi görev yapacak.

 16-Stadın kapasitesi 41 bin 903 olarak planlandı, tribünlere 42 bin koltuk montajlandı.

17-147 loca toplam bin 847 kişi kapasiteli.

 18-Statta locaların arka bölümlerinde ayrıca VIP ve yemek alanları, kafeteryalar bulunuyor.

ZEMİNİ HİBRİT ÇİM

Hibrit çim, diğer çimlerin kopup, dağılmasını engelleme özelliğine sahip.

TARİHİ DIŞ GÖRÜNÜM

Vodafone Arena'nın dışındaki çalışmalar bir müddet daha devam edecek.

LOCALAR VE GÜVENLİK

Son derece lüks localar, 3'er yıllık kiralandı. Güvenlik sistemi sayesinde suç işleyenler hemen tespit edilebilecek.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz