Bursaspor: 2 - PMFC-PECS : 0

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, kamp programı kapsamındaki 4. ve son maçında Macaristan'ın güçlü takımlarından PMFC-PECS takımıyla yaptığı hazırlık maçını 2-0 kazandı.

Bursaspor: 2 - PMFC-PECS : 0

Stat: SA Unterschützen

Hakemler: Alferd Kern, Gernot Reinprecht, Johann Herczeg (Avusturya)

Bursaspor: Harun Tekin (Dk. 46 Bekir Sevgi), İbrahim Kaş (Dk. 58 Tahacan Velioğlu), İbrahim Öztürk, Hakan Aslantaş, İsmail Haktan Odabaşı (Dk. 69 Sestak), Barış Örücü (Dk. 58 Aykut Turan), Musa Çağıran, Ferhat Kiraz (Dk. 58 Bedrican Özdoğan), Okan Deniz (Dk. 46 Furkan Soyalp), Turgay Bahadır (Dk. 58 Teteh Bangura), Ozan Tufan

PMFC-PECS: Santa, Todor (Dk. 46 Varosi), Polak (Dk. 63 Lakileviç), Kresci, Katona (Dk. 46 Wittred), Horvath, Adrian Horvath, Zoma (Dk. 72 Nagl), Zeljkovic, Szatmari (Dk. 76 Lansiç), Harsalyi (Dk. 82 Frodiç)

Goller: Dk. 12 İsmail Haktan Odabaşı, Dk. 45 Okan Deniz (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 29 Podor, Dk. Adrian Horvath (PMFC-PECS)

12. dakikada PMFC-PECS savunmasından seken topa sert vuran İsmail Haktan Odabaşı, kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

45. dakikada İsmail Haktan Odabaşı'nın ortaladığı topa Okan Deniz kafayla vurdu ve skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında takımlar geliştirdikleri ataklardan sonuç alamayınca, maç 2-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan notlar

Karşılaşmayı, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, genel sekreter İlhan Uslu, futbol şube sorumlusu Erkan Kamat da izledi.

Bu arada, karşılaşmayı yöneten Avusturyalı orta hakem Alfred Kern, maçın bitiminin ardından Bursaspor Takım Kaptanı İbrahim Öztürk'ün formasını aldı.

Yeşil-beyazlı ekip karşılaşmanın ardından maç oynadığı sahada yarım saat kadar yenilenme antrenmanı yaptı.

-Değerlendirmeler-

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yaptığı açıklamada, yeni transferler konusunda girişimlerinin sürdüğünü belirterek, ''Görüşüyoruz. Henüz kesin sonuç alamadık'' dedi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam da karşılaşmanın sonucundan memnun olduğunu ifade ederek, ''Yoğun antrenman programı içinde dördüncü hazırlık maçını oynadık. Önemli tarafı, Furkan, Tahacan ve Ozan gibi genç oyuncularımızı da görme şansımız oldu. Altyapıdan gelen bu oyuncularımızın ne kadar çaba sarf ettiklerini yakından gördük'' değerlendirmesini yaptı.

Kalecilerden Harun ve Yavuz'un da başarılı olduklarını belirten Sağlam, ''Yeni transferlerin ve genç oyuncuların da katılmasıyla daha iyi duruma geleceklerini'' kaydetti.

Avusturya'nın Bad Tatzmannsdorf Bölgesi'nde 6 Temmuz'dan bu yana sezona hazırlık çalışmalarını sürdüren Bursaspor, 19 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz