Büyükşehir Belediyesi spor tesislerini yeniliyor

Vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla mahalle ve okullarda 6’sı kapalı 46 spor sahası inşa edecek olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki spor tesislerini de bakım ve onarımını yaparak yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi spor tesislerini yeniliyor

Kent genelinde vatandaşların spora teşvik edilmesi ve daha rahat bir ortamda spor yapmalarını sağlamak amacıyla Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yıpranan spor tesisleri yenileniyor. Bağlar ilçesi Yeniköy’de bulunan ve yıpranmış olan halı sahanın çimleri sökülerek yerine yeni 55 mm kalınlığında sentetik çim halı döşenmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Yeniköy halı sahasının yanına 1 adet 28x15 metre ebadında basketbol sahası yapacak.

Jimnastik salonu inşa ediliyor

Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Mevlana Halit Ortaokulu bahçesinde bulunan basketbol sahasını da kapalı spor salonu haline getirecek. Kapalı spor salonunun zemini PVC esaslı kaplama ile döşenecek. Kapalı spor salonunun yapım işi dışında 57 metrekare ebadında yeni bir kapalı jimnastik spor salonu inşa edilecek.

Bakım ve onarım gerçekleştirilecek

Kayapınar ilçesi ise Ayşenur Zarakolu Parkı (Parkorman) içinde yer alan ve zemini yıpranan mevcut tenis kortunun zemini düzenlenerek yeni halı döşenecek. Yine Kayapınar Cizrelioğlu Lisesi yanında yer alan spor tesislerinin bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Tesisin, tel örgüleri yenilenecek, futbol sahasının toprak olan zemini, sentetik çim ile yenilenecek ve halı sahaya dönüştürülecek. Tesisin mevcut basketbol sahasının betonu da yerinden kaldırılacak, akrilik kaplaması yapılarak potalar onarılacak.

Spor tesislerinde, Nisan 2017’de başlanan çalışmalar, ağustos ortalarında tamamlanacak. Bazı spor tesisleri beklenen tarihten önce tamamlanıp halkın hizmetine açılacak.

Kaynak: Spor Merkezi