Görüş Bildir

"Diyarbakır 639 Spor Kulübü" faaliyete girdi

2016 yılında kurulan ve 6 aydır tescili onaylanan “Diyarbakır 639 Spor Kulübü” faaliyete girdi. Diyarbakır 639 Spor Kulübü Başkanı Bedri Dülge, amaçlarının spor aracılığıyla, spor çerçevesinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

Dülge, “Yeni bir kulüp kurduk, malumunuz Diyarbakır’da 60’a yakın spor kulübü var. Bunlar içeresinde genellikle kulüplerimiz futbol alanında faaliyet yürütmektedirler. Biz de kulübümüzü 2016 yılında kurduk. Futbol şubesini ise 2017 yılının sonlarında açtık. Takriben 6 aydır tescilimiz onaylandı. Diyarbakır içerisinde yeni kurulan kulüpler 2’nci amatörden bu işe başlıyorlar. Biz de 2’nci amatörde müsabakalara katılacağız. Amatör spor kulüpleri profesyoneller gibi maddi alana yönelik değil. Amatör daha çok çocukların boş vakitlerinde gelip zamanlarını spor ile geçirmektir.” dedi.

"Şu anda bulunduğumuz ortam gereği çocuklar uyuşturucuya bulaşıyor, kötü ahlaklar ediniyor. Kötü yerlere gidiyorlar." diyen Dülge, sözlerine şöyle devam etti:

"Birinci amacımız hedefimiz gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ahlaklı terbiyeli, birer vatandaş olarak yetiştirmektir. Tabi bunu yaparken de spor çerçevesi içerisinde bu ahlakı onlara yaşatmak, vermek ve ilerde başarı da olur inşallah. Bu işin ilk basamağı ikinci amatör, sonra birinci amatör sonra bunun bir üst aşaması süper amatör, gidebildiğimiz kadar gideceğiz inşallah. Kulübümüzün çalışmaları içerisinde futbolun dışında farklı alanlarda var. Atletizm, karate, tekvando, kick box, tenis ve kortenisi var. İnşallah ileriki zamanlar içerisinde gençlerimiz talep ettiği müddetçe biz de yeni alanlar açacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi