Görüş Bildir

Diyarbekirspor’a 10 milyonluk stad desteği yapıldı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Diyarbakır'daki spor tesislerinin bakım ve onarımı için 10 milyon 500 bin lira destek gönderdiği bildirildi.

Diyarbekirspor’a 10 milyonluk stad desteği yapıldı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nca sağlanan destek doğrultusunda aralarında 10-15 yıldır bakımsız kalan tesislerin onarımının da yapılacağı açıklandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerindeki spor tesislerinin durumu hakkında bir rapor hazırladıklarını belirterek, bu raporu valiliğe sunduklarını söyledi.

Raporun ilgili bakanlığa da gönderildiğini ve yetkililerin çabasıyla Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın spor tesislerinin bakım ve onarımı için 10 milyon 500 bin lira kaynak aktardığını anlatan Demir, destek sayesinde kentte tesislerinin bakım onarımıyla ilgili çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Terör olaylarının olayların yoğun olduğu dönemlerde dahi Kulp ve Lice ilçelerindeki spor tesislerin ihalelerini tamamladıklarını dile getiren Demir, Ergani ve Çermik ilçelerindeki spor tesislerinin tamamlanarak hizmete girdiğini belirtti.

Diğer tesislerin de bakım onarım ve yapım işleriyle ilgili keşif ve ihale çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Demir, bu aşamaların ardından tüm tesislerin bakım, onarım ve yapım işleriyle ilgili çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

"DESTEK SAYESİNDE 17 TESİSİMİZİN EKSİKLİKLERİNİ GİDERİYORUZ"

 Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"İnşallah en kısa zamanda bu tesislerimizle ilgili çalışmaları bitirmiş olacağız. Yetkililere teşekkür ediyorum. Diyarbakırımızın önümüzdeki yıllarda spor alanında iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Destek sayesinde 17 tesisimizin bakım, onarım ve yapım alanında eksikliklerini gideriyoruz. Bazı tesislerimizin 10-15 yıldır bakımı yapılmamış. Gerçekten de sıkıntılı bir durum bu ama inşallah bize gelen ödenekle bu sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Seyrantepe Spor Tesisimizi kampüs haline getireceğiz . Tesislerimizin önce etrafını duvarla çevirerek çevresine de kamera sistemi kuracağız. Gelen sporcularımız burada rahat bir şekilde çalışmalarını sürdürebilecek."

Demir, Silvan ilçesinde de terör saldırıları nedeniyle bazı tesislerinin zarar gördüğünü, ekiplerinin zarar tespit çalışması yaptığını anlatarak, bu tesislerin de en kısa zamanda onarımlarının yapılacağını bildirdi.

Diyarbakır'da sporun gelişmesi için çalışmaların süreceğini ifade eden Demir, amaçlarının spor alanında kentin gelişmesini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi