Diyarbakır’ın Michale Phelps’i kıtalararası yarışta yüzecek

İstanbul’da yerli yabancı binlerce yüzücünün kulaç atacağı Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Diyarbakır’ı Hüseyin Nazlı temsil edecek. ‘Diyarbakır’ın Michale Phelps’i olarak tanınan Nazlı, yarıştaki başarısının Diyarbakır’da yüzme sporunun gelişiminde önemi rol oynayacağını düşünüyor ve antrenmanlarını bu doğrultuda gerçekleştiriyor.

Diyarbakır’ın Michale Phelps’i kıtalararası yarışta yüzecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 28’incisi 24 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek. Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek yarışmaya 86 ülkeden bin 600 sporcu katılacak. Yarışmaya katılma şartları arasında bulunan seçmeler tamamlanırken, Boğazda kulaç atmaya hak kazanacak yüzücülerin listesi 3 Temmuz 2016 tarihinde http://bogazici.olimpiyat.org.tr adresinde açıklanacak.

DİYARBAKIR’IN MİCHALE PHELPS’İ

Yarışma öncesinde seçmelere katılan binlerce kişiden biri olan “Diyarbakır’ın Michale Phelps’i” olarak tanınan ve kentte yüzme sporunu sevdirmek için çabalayan Hüseyin Nazlı da seçmeleri başarıyla geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi bünyesindeki spor merkezinde yüzme eğitmeni olarak görev yapan ve şimdiye kadar binlerce yüzücü yetiştiren Hüseyin Nazlı, yarıştaki başarısının Diyarbakır’da yüzme sporunun gelişiminde önemi rol olacağını düşünüyor. Bu doğrultuda yarışta iyi bir derece yapabilmek için antrenmanlarını yapan Nazlı, olağan çalışmalarının dışında ekstra özel çalışmalar yapıyor.

"DİYARBAKIR BİR YÜZME VE SPOR KENTİ OLARAK BİLİNSİN ARTIK"

Nazlı, kıtalararası yarışmaya katılmaya karar vermesinin bile Diyarbakır’daki birkaç sporcunun daha yarışmaya katılmak için cesaretlendirdiğini ve başvuru yaptığını söyledi. Başvuruyu yapmasındaki amacının Diyarbakır’da pek bilinmeyen yüzme sporunu insanlara sevdirmek olduğunu kaydeden Nazlı, şöyle dedi:

“Bu başvuruyu yaparken amacımız Diyarbakır'da insanlara sporu sevdirmek, yüzmeyi yaymak, Diyarbakır'daki yüzen arkadaşlardan herkesin haberdar olmasıdır. Bizim bu yönde çalışmalarımız var. İsterim ki Diyarbakır'daki herkes yüzmeye karşı ilgili artırırlar. Diyarbakır bir yüzme ve spor kenti olarak bilinsin artık. Eminim ki benim Kıtalararası yarışmada yapacağım bir derece yüzme sporunun Diyarbakır’da gelişiminde önemli rol oynayacaktır”

“MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUM”

Hedefinin yüzme antrenörü alanında kendimi geliştirmek olduğunu dile getiren Nazlı, her antrenörün de başarılı sporcular yetiştirmek istediğini ifade etti. Şimdiye kadar binlerce sporcu yetiştirdiğini dile getiren Nazlı, “Bölgede ve Diyarbakır’da destek ve imkanlar sağlandığında çok başarılı olacak sporcular vardır. Ben de yüzme antrenörü alanında kendimi çok iyi geliştirip, önemli sporcular yetiştirmek istiyorum. Sporcularımı yetiştirip milli takıma kazandırmak istiyorum. Hedefim bu olduğu için çalışmalarımı bu yönde yürütüyorum. Tesislerin ve imkanların olması lazım, bu tesis ve imkanlar olduğu zaman elimizdeki yetenekli çocukları ile birlikte milli takım kadrosunda yer almak istiyoruz. İnanıyorum ki ciddi anlamda tesislerden faydalanabilirlerse Avrupa düzeyinde ve hatta milli takımada yükselebilirler. Diyarbakır’da binlerce Michael Phelps'ler neden çıkmasın.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz