Görüş Bildir

Diyarbakırlı milli güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu

"Dünya şampiyonluğu için güreşeceğim. Allah'ın izniyle altın madalya ile ülkeme döneceğim. Bayrağımızı orada göklere çıkartacağım"

Diyarbakırlı milli güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Terör nedeniyle ailesiyle göç ettiği İzmir'de güreşe başlayan ve kariyerine Ankara ASKİ Spor Kulübünde devam eden 17 yaşındaki Diyarbakırlı milli sporcu İsmail Gün, Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Milli güreşçi,   terör nedeniyle ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan İzmir'e göç ettiğini ve burada güreş hayatına başladığını, 7 yıldır da minderde mücadele verdiğini kaydetti.

Yaşadıkları mahalledeki güreşçi ikiz kardeşlerin yönlendirmesiyle bu spora başladığını anlatan İsmail Gün, "Onlarla birlikte antrenmanlara katıldım. Çalışmalara başladıktan bir hafta sonra turnuvaya götürdüler, orada birinci oldum. Daha sonra Aydın Güreş Eğitim Merkezi'ne gittim. Nuri Tunç hocam, sağ olsun bana çok yardımcı oldu. 2012 yılında Afyonkarahisar'da Türkiye üçüncüsü, 2013 yılında Aksaray'da Türkiye ikincisi ve 2014 yılında Gaziantep'te Türkiye şampiyonu oldum." diye konuştu.

- "Dünya şampiyonluğu için güreşeceğim"

İsmail Gün, daha sonra Ankara ASKİ Spor Kulübü bünyesinde güreşe devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hocalarımız o dönemde çok iyi çalıştırdılar. Onlar sayesinde geçen yıl Elazığ'da Türkiye şampiyonu oldum. Bu yıl Uşak'ta Türkiye şampiyonu oldum. İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ise çeyrek finalde yenildim. Dünya Şampiyonası'na çok iyi hazırlandık. Dünya şampiyonluğu için güreşeceğim. Allah'ın izniyle altın madalya ile ülkeme döneceğim. Bayrağımızı orada göklere çıkartacağım."

- Ablası da güreşiyor

Ablası Bediha Gün'ün de milli güreşçi olduğunu aktaran 17 yaşındaki sporcu, "Hem Gençler hem de 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülüğü var. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 53 kiloda güreşti ama başarılı olamadı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda elinden gelenin daha fazlasını yapmak çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Milli güreşçiler Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ü örnek aldığını ve onların yolundan devam etmek istediğini dile getiren İsmail Gün, bu sporcular gibi dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Gürcistan'da 11-15 Eylül'de düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi