Diyarbakırspor'dan taraftara davet

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor'da kulüp başkanı Nurullah Edemen, pazar günü kendi sahalarında oynayacakları Çorumspor maçına tüm taraftarın gelmesini istedi.

Diyarbakırspor'dan taraftara davet

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor'da kulüp başkanı Nurullah Edemen, pazar günü kendi sahalarında oynayacakları Çorumspor maçına tüm taraftarın gelmesini istedi.

Edemen yaptığı açıklamada, kulüp olarak oldukça zor ve meşakkatli bir süreçten geçtiklerini belirterek, takımın alt sıralarda yer alması nedeniyle kalan maçların büyük önem taşıdığını söyledi. Diyarbakırspor'un ligde zirve yarışı veren ve her yönüyle kendilerinden daha iyi konumda olan takımlarla maçlarının büyük bölümünü oynadığını kaydeden Edemen, kalan maçlarını ligin alt sıralarında yer alan takımlarla yapacaklarını kaydetti.

Edemen, bu maçlarda alacakları sonuçların ligdeki kaderlerini tayin edeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

''Bu nedenle Çorumspor maçıyla başlayacak zorlu maratonu en iyi şekilde tamamlamalıyız. Bunun için tüm Diyarbakırlıları ve taraftarlarımızı takımlarına destek vermeye davet ediyoruz. Ligdeki kaderimizi tayin edecek Çorumspor maçına tüm taraftarımızı bekliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu süreci atlatmalı ve kulübümüze hak ettiği değeri vermeliyiz. Her yönüyle spor kamuoyuna mal olan ve 43 yıllık bir mazisi bulunan takımımıza sahip çıkılmasını bekliyoruz. Şampiyonluklar gören, play-off maçları oynayan, final maçları heyecanını büyük taraftarlarına yaşatan ve defalarca çeşitli dönemlerde Süper Ligde yer alan takımımıza artık gönülden destek olunmasını ve kişilere endekslenmeden yanında yer alınmasının zamanı geldiğine inanıyoruz. Geçmişte kulübe hizmet eden değerli başkan, yönetici, futbolcu ve teknik direktörleriyle hep övgüyle anlattığımız bu takımın yok olması hiç kimseye yararının olmayacağının bilinmesini özellikle istiyoruz. Bu takımın yok olması veya bir alt lige düşmesi fayda sağlamayacağı gibi Diyarbakırspor ile ismi özdeşleşmiş, başkan ve yöneticilerimizin, çok değerli eski futbolcularımızın ve efsane taraftarının da unutulacağı anlamına gelecektir. Çünkü yaşamayan ve gündeme gelmeyen bir kulübün de geçmişinde yer alanlarının da anılmayacağı kaçınılmaz olacaktır.''

Maçta kulüp eski başkanları, yöneticileri ve sporcularını da görmeyi çok arzuladıklarını vurgulayan Edemen, ''Çorumspor maçına gelecek olan taraftarlarımızın centilmenlik sınırlarını aşmadan takımlarına destek vermelerini ve zararlı davranışlardan kaçınmalarını, evde kıyıda köşede kalmış yeşil-kırmızılı kaşkol, forma , şapka ve malzemelerle maça gelerek Diyarbakır kentine yakışır şekilde stadı doldurmalarını ve sporcuları yüreklendirmelerini bekliyor ve rica ediyoruz'' dedi.

Baydemir'e teşekkür

Başkan Edemen, kısa bir süre önce ekonomik yönden sıkıntı içerisinde bulunan kulübe destek sağlamak amacıyla SMS kampanyası başlattıklarını belirterek, kampanyaya destek amacıyla dün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ettiğini söyledi.

Başkan Baydemir'in kampanyaya kişisel olarak 500 SMS göndererek destek olduğunu anlatan Edemen, ''Sayın Baydemir'in desteğinin tüm kamu ve yerel kuruluşlar ile sivil toplum ve meslek örgütlerine örnek olmasını istiyoruz. Çünkü kulübün borçları nedeniyle desteğe ihtiyacı var. Verdiği destek dolayısıyla Baydemir'e çok teşekkür ediyorum. Kampanyaya katılmak için 'DIYAR DESTEK' yazıp 8044'e SMS atarak takıma 5 lira destek verilebilir. Diyarbakırspor sevdalılarını kampanyaya katılmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz