Fenerbahçe'de hedef mutlak galibiyet- Van Persie oynayacak mı?

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftaya lider giren Fenerbahçe, yarın Gaziantepspor'la deplasmanda yapacağı maçı kazanarak, unvanını sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe'de hedef mutlak galibiyet- Van Persie  oynayacak mı?

Geçen hafta Trabzonspor'u 2-0'lık skorla geçip, liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, çıkışını Gaziantepspor karşısında da devam ettirmeyi hedefliyor.

Geride kalan 13 haftada 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgiyle 30 puanı bulunan ve ligde oynadığı son 4 maçı da kazanan Fenerbahçe, 7 maçtır da kaybetmiyor.

Sarı-lacivertliler, Avrupa'da ve ligde oynadığı son 11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe en son yenilgisini ligin 6. haftasında Beşiktaş derbisinde aldığı 3-2'lik skorla yaşadı.

Fenerbahçe'nin bu sezon deplasmanda 4 galibiyet elde ederken, birer beraberlik ve yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, dış sahada son 3 maçını da kazanmayı bildi.

Teknik direktör Mutlu Topçu yönetimindeki Gaziantepspor ise haftaya 15 puanla 13. sırada girdi. Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında 2-0 geriye düşen Gaziantep temsilcisi, 9 kişi kalmasına rağmen son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 1 puanla ayrılmayı başarmıştı.

Ligde son 4 maçını kazanamayan Gaziantepspor'da kırmızı kart cezalısı John Chibuike ile Gbenga Arokoyo, Fenerbahçe karşısında oynayamayacak.

Gaziantepspor ile Fenerbahçe arasında yarın saat 19.00'da Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak maçı hakem Serkan Tokat yönetecek.

- Van Persie'nin durumu belirsiz

Fenerbahçe'de dünkü antrenmanı tamamlayamayan Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin durumu netleşmedi.

Son antrenmanda ağrıları artan Van Persie, çalışmayı yarıda bırakmıştı. Teknik direktör Pereira'nın gelecek hafta için Celtic'le oynanacak UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçı düşünerek, Hollandalı futbolcusunu riske etmemesi bekleniyor.

Sarı-lacivertlilerde Raul Meireles, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Hakan Çinemre de sakatlıklarından dolayı Gaziantepspor karşısında forma giyemeyecek.

- 5 oyuncu ceza sınırında

Fenerbahçe'de 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde geride kalan 13 haftada Jose Fernandao, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani ve Bruno Alves üçer sarı kart gördü.

Bu futbolcular, Gaziantepspor maçında da sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta Medipol Başakşehir karşısında forma giyemeyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz