Fener’in eski yıldızı Reto Ziegler’den bomba itiraf! “FENER’li kadınları unutamıyorum”

Bir dönem Fenerbahçe’de top koşturan sağ bek İsviçreli oyuncu Reto Ziegler, Fenerbahçe’de oynadığı dönem ile ilgili bomba bir itirafa imza attı. Ziegler stada gelen Fenerbahçeli kadınları ve parfüm kokularını unutamadığını itiraf ederek adeta ağızları açıkta bıraktı.

Fener’in eski yıldızı Reto Ziegler’den bomba itiraf! “FENER’li kadınları unutamıyorum”

Bir dönem Fenerbahçe’de top koşturan sağ bek İsviçreli oyuncu Reto Ziegler, Fenerbahçe’de oynadığı dönem ile ilgili bomba bir itirafa imza attı. Ziegler stada gelen Fenerbahçeli kadınları ve parfüm kokularını unutamadığını itiraf ederek adeta ağızları açıkta bıraktı.

Fenerbahçe tarihine bakınca birçok yabancı futbolcu gelip, geçti... Çoğu iz bıraktı, çoğunun adı bile hatırlanmıyor... Kimi efsane oldu, kimi attığı bir golle, kimi karakteriyle, kimi akıttığı kanıyla, teriyle ve gözyaşlarıyla sarı lacivertli gönüllerde taht kurdu...

Onlardan biri de taraftar üzerinde bambaşka etki bırakan Reto Ziegler’di... İsviçreli belki bir yıldız değildi ama görevini yapan bir savunma oyuncusu olarak özellikle efsane Lefter’in cenazesindeki görüntüsü, Galatasaray derbisi ardından kaçan şampiyonluk sonrası akıttığı gözyaşları ve kulübe duyduğu aidiyet duygusuyla unutulmazlar arasına girdi... Artık Sion forması ile boy gösteren Reto Ziegler, sarı-lacivertli günleri hakkında itiraflarda bulundu.

"KADINLARI VE PARFÜM KOKUSUNU UNUTMAYACAĞIM"

Dünya’da 55 bin kişilik bir stadı kadınlarla doldurabilecek başka bir kulüp daha yoktur. Özetle, kadınları ve parfüm kokusunu unutmayacağım. Kadın taraftarların çıkardıkları seslere gelince... Bu herkes için büyük bir sürpriz oldu. Erkekler gibi bütün tezahüratları biliyorlardı. Bir dakika bile susmadılar.

“TRiBÜNLERE ÇAĞRILMAYI ÖZLEDiM”

Fenerbahçe'ye farklı bir süreçte geldim. Zor bir dönemdi. Biz o günlerde sadece futbol mücadelesi vermedik. Kulübün adı için çok farklı bir mücadele ortaya koyduk. Sadece futbol anlamında değil, her alanda kulübün arması için ismi için mücadele etmemiz gerekiyordu. Fenerbahçe o duruma düşmeyi hak etmemişti. İstanbul’a ayak bastığımda insanlar havaalanında “Ziegler seni seviyoruz” diye bağırıyordu. Oysa daha bir dakika bile oynamamıştım. O gece, Volkan Demirel ve Yobo’nun olduğu bir yemeğe gittim. O gün kendimi Fenerbahçe ailesinin bir parçası olarak hissettim. Orada oldukça samimi bir ortam vardı. Maçlardan önce tribüne çağrılıyorduk. Bir o tarafa, bir diğer tribüne. Beni en çok mutlu eden şeylerden biri buydu. O anı hâlâ çok özlüyorum.

"YAPTIKLARI TEZAHÜRATLAR ERKEKLERİ ARATMADI"

Bazı maçlarda Kadıköy’de sadece kadınlar ve çocuklar tribünlerde oluyordu. Sadece benim için değil tüm takım için çok özel ve önemli anlardı o anlar. 90 dakika öncesi sahaya ısınmak için çıkıp, tribünlere gidip onlara çiçek uzattığımızda parfüm kokuları burnumuza geliyordu. Çok az kişi bu duyguyu yaşayabilir.

"BELKİ TÜRKİYE'YE BİR GÜN YİNE DÖNEBİLİRİM"

Hem oyuncu olarak hem de ileride belki de yönetici ya da teknik adam olarak Türkiye’de olabilirim. Şu an yılbaşı dolayısıyla, turist olarak ülkenizdeyim. Arkadaşlarımı ve Türkiye’yi nasıl sevdiğimin göstergesidir bu. Soğuk bir mevsim olmasına rağmen burada olmayı seçtim.

RETO ZİEGLER KİMDİR?

Cenevre'de doğan Ziegler, futbola buradaki bir kulüp olan Servette takımda başladı, daha sonra ise İsviçre'nin önemli kulüplerinden Grasshopper Club Zürich ile sözleşme imzaladı.

Zürih'te geçen iki yılın ardından, Ziegler 2004'te İngiltere Premier Ligi takımlarından Tottenham Hotspur ile anlaştı. Ancak sözleşmenin başlangıcı olarak 1 Ocak 2005 tayin edildi. Çünkü bu süre zarfında Grasshoppers ile yaptığı sözleşmenin süresi dolacaktı. Ancak Tottenham sportif menajeri Frank Arnesen'in isteği doğrultusunda iki kulüp anlaştı ve Reto Ziegler aynı yılın ağustos ayının sonunda resmen Tottenhamlı oldu.

FENERBAHÇE KARİYERİ

Ziegler'a 2011-12 sezonu başlamadan önce Türkiye Süper Lig'i ekiplerinden Fenerbahçe talip oldu. Ziegler bu transfer teklife evet deyince Fenerbahçe yönetimi, Ziegler'ın kulübü Juventus ile görüşmelere başladı. Bu görüşmelerin sonunda olumlu bir sonuç çıktı. Ziegler, Juventus tarafından transferine evet demiş olduğu kulüp Fenerbahçe'ye 1 yıllığına kiralandı.[7]Fenerbahçe'ye 600.000 euro karşılığında gelip, yıllık 2 milyon euro alması karşılığında anlaşma yapıldı.[8] fenerbahçede ilk golünü Ziraat Türkiye kupası maçında penaltıdan atmıştır. Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü süper final maçında TT Arena'da Galatasaray'a atmıştır.Fenerbahçe de Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.Sezon sonunda bonservisi konusunda Juventus ile anlaşılamamış ve İtalya'ya dönmüştür.

Fenerbahçe Kulübünden 31 Ocak 2013 akşamı yapılan açıklamada Reto Ziegler ile 6 aylığına satın alma opsiyonu ile yeniden anlaşıldığı açıklanmıştır. Bu dönemde önceden giydiği 3 numaralı forma Hasan Ali Kaldırım'da olduğu için 33 numaralı formayı tercih etmiştir.Ziegler ilk çıktığı maç olan Sivasspor ile oynanan maçta Pierre Webo'ya asist yapmıştır.İlk maçında skora katkı yapmayı başarmıştır. 22 Mayıs 2013 tarihinde sözleşmesinin yenilenmemesi sebebi ile ülkesine dönmüştür.

OYNADIĞI TAKIMLAR

Yıllar                     Takım                                                  Maç       (Gol)

2002-2004           Grasshopper                                     41           (0)

2004-2007           Tottenham Hotspur                       24           (1)

2005-2006           Hamburg (kiralık)                            8             (0)

2006                      Wigan Athletic (kiralık)                  10           (0)

2007                      Sampdoria (kiralık)                         15           (1)

2007-2011           Sampdoria                                          127         (4)

2011-                     Juventus                                             0             (0)

2011-2012           Fenerbahçe (kiralık)                      38           (1)

2012-2013           Lokomotiv Moskova (kiralık)     6             (0)

2013                      Fenerbahçe (kiralık)                      16           (0)

2013-2014           Sassuolo (kiralık)                            13           (0)

2014-                    FC Sion                                                20           (1)

Kaynak: Diyarbakır Söz