Final 8 İstanbul'da seyirci rekoru kırıldı

FIBA Kadınlar Euroleague Final 8’de Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yeni bir rekor daha kırıldı.

Final 8 İstanbul'da seyirci rekoru kırıldı

İki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park’ın büyük bir heyecanla beklenen karşılaşmasında yeni bir rekora daha imza atıldı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda iki temsilcimizin karşılaştığı mücadele için biletix’den 8574 bilet satılırken yeni bir rekora daha imza atılmış oldu.

Sekizli final tarihinde ilk kez ön satışlardan sonra 8000 bilet barajı aşılarak rekor kırılırken, daha önceki rekor ise 2 yıl önce Kadınlar Euroleague Final Four’da Ros Casares’in son iki maçı için 7800 taraftar Pabellon Municipal Fuente de San Luis salonuna geldiği zaman kırılmıştı.

Aralık 2007’de Kadınlar EuroLeague Finalinde, Kosice Spartak Moscow’a karşı oynadı ve maçı izleyen 7120 seyirci ile Euroleague Bayanlar tarihinde 3. kez 7000 barajı aşılmıştı.

Bu akşamki rekorla birlikte bu sezon Kadınlar Eurocup Finali ilk maçıyla birlikte Türkiye’de kırılmış olan ikinci seyirci rekoru oldu. Kayseri Kaski’nin, Dinamo Kursk ile evinde oynadığı Euro Cup finali ilk maçını 7.200 taraftar izlemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz